Foto: DELFI
Pēc organizatoru lūguma Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs šodien devis atļauju atrakciju parkam Esplanādē darboties līdz 1.maijam.

Radzevičs neredzot iemeslu neizpildīt šo lūgumu un nepagarināt atļauju karuseļiem, jo pasākums esot ļoti labi apmeklēts, sagādā cilvēkiem prieku un svētku brīvdienu nedēļā izpilddirektors nevēlas rīdziniekiem liegt vienu viegli pieejamu atpūtas vietu.

Radzevičs uzskata, ka pretenzijas pret karuseļiem vairāk ir emocionālas un to pamatā ir politiski angažēta akcija, lai vērstos pret pašvaldību, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis. Pasākums esot saskaņots atbilstoši visiem normatīvajiem spēkā esošajiem aktiem.

Jau ziņots, ka karuseļu parka īpašnieki vakar vērsušies pašvaldībā ar lūgumu pagarināt tā darbošanās atļauju līdz 1.maijam. Saskaņā ar jauno atļauju visām iekārtām Esplanādē jātiek demontētām līdz 3.maijam.

Karuseļi Esplanādē uzstādīti 1.aprīlī un to vizuālais noformējums izsaucis sašutumu vairākās institūcijās un valsts amatpersonās. Pret karuseļu parka izvietošanu Esplanādē iebildusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, savukārt kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) to nodēvējusi par "vidi degradējošu balagānu", kas kropļo Rīgas seju, un pašvaldība tādējādi izrāda necieņu pret latviešu dzejnieku Raini. Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V) sākusi parakstu vākšanas akciju, aicinot "nekavējoties atbrīvot Raini no tingeltangeļu skavām".

Arī Rīgas domes opozicionāri - partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) frakcijas deputāti - pieprasīja domes vadībai aizvākt no Esplanādes izklaides parku, kura vizuālais izskats un novietojums ir kliedzoši bezgaumīgs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!