Foto: LETA

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) augsti novērtē XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru un visu iesaistīto dienestu atdevi, kā arī atzīst, ka svētdien notikušais gājiens ir "apliecinājums tam, ka Dziesmu un deju svētku tradīcija Latvijā ir motivēta, radoša un pašorganizējoša kustība".

"Šie bija pirmie Dziesmu un deju svētki, kurus pavadīju mazā dalībnieka mammas statusā, ikdienā esot blakus un kopā gan karstajā saulē un lietū Daugavas stadionā, gan emocionāli spēcīgos brīžos, kad no prieka un lepnuma par mūsu bērnu dzīvesprieku un aizrautību gribas kādu asaru noraust," ar savas padomnieces sabiedrisko attiecību jautājumos Daces Grīnfeldes starpniecību medijiem nosūtītā paziņojumā pauž Melbārde.

"Skatot svētkus no aizkulisēm  un piedzīvojot to, ar kādu atdevi strādāja organizatori  un visi dienesti, un jo īpaši - redzot mūsu bērnu lielo vēlmi un motivāciju būt svētkos, es vēlos Latvijas cilvēkus aicināt būt atbalstošiem un pievienot savu uzmundrinājumu un novērtējumu paveiktajam darbam. Dalībniekiem un svētku rīkotājiem mūsu atbalsts šobrīd ir īpaši nepieciešams!," norādīts paziņojumā.

Ministre akcentē, ka noteikti ir nepieciešams svētku rīkotāju vidū padziļināti diskutēt, kāds bija labākais risinājums pēc Mežaparka Dziesmu svētku ģenerālmēģinājuma, ko nācās pārtraukt, jo sāka ģībt mazākie bērni.

"Tomēr manas kolēģes izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles lēmumu atcelt gājienu uztveru ar izpratni. Katra bērna dzīvība un veselība ir augstākā vērtība! Par Dziesmu svētku tradīcijas ilgtspēju atbildīgajām institūcijām un amatpersonām vēl liels darbs priekšā, lai izvērtētu notikušos svētkus un atbilstoši sagatavotos nākamajiem," pauž Melbārde.

Viņa uzsver, ka svētdien svētku dalībnieku gājienā bijusi kopā ar bērniem un dalījusies viņu neviltotajā priekā un sajūsmā, kā arī izjutu milzīgu gandarījumu par vecākiem un skatītājiem, kas visu gājiena laiku neatslābstoši savējos uzmundrināja.

 "Šo svētku dalībnieku gājiens ir spilgts apliecinājums tam, ka Dziesmu un deju svētku tradīcija Latvijā ir motivēta, radoša un pašorganizējoša kustība, kas pati sevi spēj dziedēt un atjaunot," rezumē Melbārde.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!