Foto: F64

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende 26.jūlijā, tiksies ar starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis'' organizatoru Igoru Krutoju, lai pārrunātu būtiskākos jautājumus, kuri jau ilgstoši raisījuši diskusijas Latvijas sabiedrībā, portālu "Delfi" informē ministrijas pārstāvji.

Lai arī festivāla norise Jūrmalā dod pienesumu Latvijas ekonomikai, Latvijas sabiedrībā tas tiek vērtēts ļoti pretrunīgi, tādēļ ministre sarunā ar Krutoju vēlas akcentēt problēmjautājumus, kuri ir nozīmīgi latviski runājošajai sabiedrības daļai.

"Kultūrai, kam ir liels potenciāls veidot dialogu starp tautām un valstīm, ir jākalpo kā sabiedrību vienojošam faktoram, nevis gadu no gada jāuzjundī pretrunīgas emocijas un tā jāšķeļ. Lai veidotos cieņa un respekts pret citas tautas kultūras vērtībām, kuras tiek pārstāvētas festivāla "Jaunais vilnis'' laikā, pasākuma rīkotājiem ir jācenšas maksimāli respektēt tās valsts vērtības, kurā notiek pasākums. Kamēr vietējā sabiedrībā nebūs pozitīvi noskaņota, labs rezultāts nav gaidāms,'' uzskata Jaunzeme-Grende.

Pēc ministres domām, festivāla rīkotāji noteikti būtu bijuši daudz lielāki ieguvēji un būtu izpelnījušies daudz plašāku latviskās sabiedrības atbalstu, ja konkursa norisei jau sākotnēji tiktu nodrošināts arī kvalitatīvs tulkojums festivāla norises vietas - Latvijas - valsts valodā. Pašreizējā situācijā sanāk, ka pasākums vairāk adresēts tikai publikai Krievijā un Latvija ir tikai tehniska norises vieta. Tas, protams, dod zināmu ekonomisko atdevi, taču reāls dialogs ar Latvijas sabiedrību izpaliek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!