Foto: Kristīne Madjare (publicitātes foto)

Laikmetīgās mākslas centrs "kim?" sadarbībā ar izglītības programmas atbalstītāju, uzņēmēju Māri Martinsonu aicina apmeklēt daudzpusīgu mākslas izglītības programmu bērniem un jauniešiem 26. novembrī no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Mākslas un izglītības programmas ietvaros tiks piedāvāta iespēja piedzīvot un iepazīt izstādes kopā ar "kim?" izglītības gidiem un piedalīties radošajās darbnīcās visas dienas garumā.

Dienas ievada daļā norisināsies pastaiga izstādē "kim?" izglītības gidu vadībā. Bērnu un jauniešu grupām būs iespēja iepazīt izstādes kopā ar "kim?" izglītības gidiem, ar mērķi izzināt mākslas darbos ietvertās tēmas, meklēt atbildes uz pastaigas vadītāju un pašu dalībnieku uzdotiem jautājumiem.

Kā palīgu "kim?" piedāvā izmantot aktuālā izstāžu cikla ietvaros veidotās darba lapas.

Foto: Kristīne Madjare (publicitātes foto)

Pēc tam notiks Evitas Vasiļjevas darbnīca "Darbs Dara Lietu", kurā aicināti piedalīties bērni līdz 13 gadu vecumam, kopā ar vecākiem. Darbnīca noritēs sadarbībā ar mākslinieci Evitu Vasilļjevu, tās laikā ar bērniem pētīsim materialitāti un to, kā top "materiāls", lai pēc tam mēģinātu iegūt "lietu". Mēģināsim saprast, kas ir tas, kas definē lietas "lietiskumu" – kur ir tā robeža, kad materiāls pārtop par "kaut ko" un runāsim par to, vai mākslas darba radīšanu pavada līdzīgi procesi.

Savukārt Mākslas un izglītības programmas otrajā daļā gaidāma Ojāra Pētersona un Jāņa Dzirnieka darbnīca "Atrast telpā minūti", kā arī Kriša Salmaņa darbnīca "Pa Pēdām".

Darbnīcā "Atrast telpā minūti" jaunieši līdz 24 gadiem aicināti veidot "sociālo eksperimentu". "Sanākot visiem kopā, mēģināsim atrast ikdienas darbībās pazudušo minūti, radot un pētot drukātus attēlus – tā būs dokumentācija, kur dalībnieki reizē būs gan dokumentētāji gan dokumentējamie. Šeit viss ir plūstošs un mainīgs – sarežģītajā spoguļu sienā iespējams atradīsim un iemūžināsim savu īsto portretu, un runāsim par to, kas veido cilvēka identitāti un par tās plūstamību," raksta darbnīcu rīkotāji.

Foto: Kristīne Madjare (publicitātes foto)

Bērni līdz 13 gadu vecumam, kopā ar vecākiem aicināti piedalīties darbnīcā "Pa Pēdām", kas noritēs sadarbībā ar mākslinieku Krišu Salmani. Darbnīcas laikā tiks veidoti dažādi tēli, kurus mēģinās "iekustināt". "Kopā ar tiem dosimies apskatīt "kim?" izstāžu telpas un atrast dažādus skatu punktus no kuriem aplūkot mākslas darbus."

Visi "kim?" bērnu un jauniešu dienas programmas pasākumi ir bezmaksas. Radošās darbnīcas pieejamas latviešu, krievu un angļu valodās.

Interesenti ir aicināti pieteikties elektroniski un iepazīties ar pasākumu sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!