Foto: Publicitātes foto

Mājas, kurās bērnību un jaunību pavadījuši "The Beatles" dalībnieki Džons Lenons un Pols Makartnijs, tiks pārveidotas par muzejiem, ziņo ārzemju mediji.

Abām ēkām, kuras atrodas Liverpūles dienvidos, valdība piešķīrusi II kategorijas kultūras pieminekļa statusu. Tajā pašā laikā "English Heritage" (Angļu mantojuma) fonds tādu pašu statusu izvēlējies nepiešķirt pārējo Bītlu dalībnieku – Džordža Harisona un Ringo Stāra – mājām.

Lenons no 1945. līdz 1963. gadam kopā ar savu tanti dzīvoja dvīņu mājā "Mendipsa" Menlovas avēnijā (Menlove Avenue) 251, no tās netālu – uz Fortlinroudas (Forthlin Road) - atradās arī Makartniju ģimenes māja. Abās vietās notikuši regulāri "The Beatles" mēģinājumi, kā arī sarakstītas dziesmas, no kurām lielākā daļa gan vairs nav saglabājušās, tomēr dažu kompozīciju pārveidotās versijas nonākušas grupas albumos, piemēram, "Please, Please Me", kuru Lenons sacerēja "Mendipsā", kā arī Makartnija sarakstītā "I'll Follow The Sun".

"The Beatles" dalībnieku bērnības vietas, kuras lielākoties atrodas ārpus Liverpūles centra, ievērību guvušās pateicoties vairākām autobiogrāfiskām apvienības dziesmām, piemēram, "Penny Lane" un "Strawberry Fields Forever", kuras izdotas singlā "A" 1967. gada februārī.

2010. gada oktobrī II kategorijas kultūras pieminekļa statuss piešķirts arī Ebijroudas gājēju pārejai Londonā, kur uzņemts Liverpūles četrotnes ieraksta "Abbey Road" foto. 2010. gada sākumā tāds pats statuss piešķirts arī ierakstu studijai "Abbey Road", kurā ierakstījušās ne tikai "The Beatles", bet arī tādas grupas kā "Pink Floyd" un "Radiohead".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!