Foto: AP/Scanpix
Losandželosas policija atguvusi divas no deviņām popārta mākslinieka Endija Vorhola gleznām, kas tika samainītas pret viltojumiem kino kompānijas telpās.

Par notikušo otrdien paziņoja uzņēmēja Braiena Kalvero advokāts. Vīrietis pirms vairākiem gadiem nopircis Vorhola darbus "Siberian Tiger" ("Amūras tīģeris") un "Bighorn Ram" ("Kanādas aita") no kāda būvnieka. Kalvero toreiz iegādājies vēl trešo gleznu, ko vēlāk pārdevis izsolē.

Kalvero līdz pagājušajai nedēļai, kad pie viņa vērsās kāds žurnālists, neesot zinājis, ka darbi ir nozagti.

Kā jau ziņots, no Losandželosas kino kompānijas "Moviola" nozagti deviņi popārta mākslinieka Endija Vorhola darbi un aizvietoti ar viltojumiem. Zīdspiedes tehnikā veidoto darbu kopējā vērtība ir ap 350 000 ASV dolāru (313 000 eiro).

Viltojumi esot bijuši tik pārliecinoši, ka zādzība atklāta tikai tad, kad vienam no darbiem mainīts rāmis.

"Doma, ka vari būt zagta mākslas darba īpašnieks un to pat nenojaust, ir ļoti grūti aptverama," uzsver Kalvero advokāts.

Viņš apstiprināja, ka uzņēmējs 2011.gada oktobrī ar izsoļu nama "Bonhams" palīdzību pārdevis Vorhola darbu "Bald Eagle" ("Baltgalvas ērglis"). Kalvero esot nepieredzējis mākslas kolekcionārs un paļāvies, ka izsoļu nams pārbaudīs gleznas izcelsmi, sacīja advokāts.

"Bonhams" pārstāve teica, ka darba statuss esot pārbaudīts nozagto un pazaudēto mākslas darbu datubāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!