Foto: LiveRiga.com
Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī un valdības pieņemto drošības pasākumu kopumu, Latvijas muzejos ir noteiktas jaunas un stingrākas epidemioloģiskās drošības prasības – pakalpojumi tiek sniegti tikai drošajā jeb "zaļajā" vidē*. Lai uzņemtu ģimenes ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, nodrošinātu atsevišķu plūsmu un saglabātu drošu muzeja apmeklējumu, Mākslas muzejs "Rīgas birža" sākot ar 16. oktobri sestdienās ievieš īpašās apmeklējuma stundas.

Kā "Delfi" informē muzeja pārstāvji, pirmais "Ģimenes laiks" norisināsies jau 16. oktobrī, no pulksten 10 līdz 14 (ieeja līdz pulksten 13). Muzejs aicina pārējo sabiedrību šo lēmumu atbalstīt un savam apmeklējumam izvēlēties citu dienas laiku.

Šajā laikā Mākslas muzejs "Rīgas birža" ģimenēm piedāvās:

Radošo darbnīcu "Portretu konstrukcija" (pieteikšanās noslēgusies!)

Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: Kas veido izteiksmīgu portretu? Kā akcentēt svarīgākos sejas izteiksmes elementus? Rezultātā veidosim triptihu – mākslas darbu, kas sastāv no trim savstarpēji savienotām daļām.

Ģimenes ceļvedi - pastaigu pa muzeja galerijām un zālēm papildinās Ģimenes ceļvedis, kas aicina gan lielus, gan mazus ieskatīties interjera detaļās un izmēģināt restauratora profesiju dažos pavisam vienkāršos un pāris mazliet sarežģītākos uzdevumos. Ceļvedis bez maksas pieejams Mākslas muzeja Rīgas birža kasē. Apmeklētāji tiek aicināti paņemt līdzi rakstāmpiederumus.

Mākslas empātijas kartītes. Apmeklējot izstādi, telefonā iespējams izmantot mākslas empātijas kartītes, kas veidotas pašatklāsmes tematikā un iepazīstina ar itāļu mākslas darbiem izstādē "Pašatklāsme. Tintoreto, Omars Galljāni, Lorenco Puljizi".

Ģimenēm ar bērniem līdz 12 gadu vecumam muzeja apmeklējums iespējams tikai "Ģimenes laiks" ietvaros, personām virs 12 gadu vecuma uzrādot derīgu sadarbspējīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanas faktu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. "Ģimenes laiks" ietvaros bērniem vecumā līdz 12 gadiem nav jāuzrāda sertifikāti – bērna sertifikāta statuss tiek pielīdzināts pavadošās personas statusam.

Pieaugušajiem un bērniem vecumā no 12 līdz 18 gadiem nepieciešams uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu, kas apliecina Covid-19 pārslimošanu vai vakcināciju, kā arī personu apliecinošu dokumentu. Bērni vecumā no 12 gadiem apmeklējot ģimenes lokā var uzrādīt arī sertifikātu par 72h negatīvu testu vai laboratorisko izziņu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Epidemioloģiskās drošības noteikumi: visu apmeklējuma laiku pareizi jālieto sejas maska, nosedzot degunu un muti, jāievēro divu metru distance starp citiem apmeklētājiem un muzeja darbiniekiem, aizliegts apmeklēt muzeju, ja ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija. Muzejam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā.

Mākslas muzejs "Rīgas birža" īpašu uzmanību pievērš piedāvājuma pilnveidošanai, lai ģimenēm ar bērniem nodrošinātu patīkamu muzeja apmeklējumu. Ar bērnu ratiņiem ēkā visērtāk var iekļūt pa ieeju no Doma laukuma puses. Ģimeņu ērtībai ir izmantojams lifts, ar kuru var piekļūt muzeja ekspozīcijām, kā arī ātrijam un garderobei. Muzeja labierīcībās 0. stāvā pie garderobes atrodas bērnu pārtinamais galdiņš. Ceturtā stāva ekspozīcijā ir izveidota atpūtas zona ar skatu uz Doma laukumu, kur ērti jutīsies visa ģimene.

*Epidemioloģiski droša vide ir tāda vide, kurā gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem un pakalpojumu sniedzējiem, kuri kontaktējas ar apmeklētājiem, obligāta prasība ir uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 vīrusa pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, pārejas periodā darbinieki var uzrādīt derīgu testu par negatīvu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!