Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 15. septembrī, plkst.16 ES mājas Mākslas telpā (Aspazijas bulvārī 18) atklās izstādi "Digitālais Rotko fenomens". Tā ir ieskaņa pasākumu ciklam, kas veltīts izcilā mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienas svinībām.

Izstāde notiek projekta "No Rīgas uz Daugavpili Rotko vilcienā" ietvaros, kurš norisināsies Rīgā un Daugavpilī, sākas tieši ar šo izstādi. Tā apskatāma līdz pat 30. septembrim.

ES mājā skatāmā ekspozīcija ir veidota kā dinamiska videoprojekcija uz vairākiem ekrāniem, tā stilistiski atdarinot projekcijas Daugavpils Marka Rotko mākslas centra digitālajā ekspozīcijā un ļaujot skatītājam neklātienē nedaudz ielūkoties Rotko centra ekspozīcijā. Saturiski tā ir strukturēta atbilstoši Marka Rotko daiļrades periodiem: reālistiskais periods, sirreālistiskais periods, multiformu periods, klasiskais periods, tumšais periods.

Ekspozīcijā dinamiskas kolāžas veidā atspoguļojas vizuālā informācija par Marka Rotko dzīvi un daiļradi – foto materiāli, kas attēlo mākslinieku konkrētos dzīves periodos un raksturo sociālos vai politiskos procesus, kas iespaidoja mākslinieka daiļradi; mākslinieka gleznu reprodukciju attēli; īsa tekstuālā informācija.

Izstādes apmeklētāji var vērot 10 minūšu garu stāstu par slaveno mākslinieku, tā simboliski veidojot tiltu starp Rīgu un Daugavpili.

Izstādes atklāšanas laikā būs iespēja tuvāk uzzināt par pasākumiem, kas norisināsies turpmāko divu nedēļu laikā Rīgā un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!