Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Neskatoties uz pandēmijas draudiem un ierobežojumiem visā pasaulē, grupa "Prāta vētra" gadumijā sniegs vairākus koncertus Krievijā, liecina informācija grupas mājaslapā.

Publicētais ieplānoto koncertu saraksts vēsta, ka grupai paredzēta viena uzstāšanās Sanktpēterburgā 30. decembrī un divas Maskavā – 31. decembrī un 1. janvārī.

"Prāta vētras" menedžmenta vadītāja Aija Auškāpa "Delfi" raksta – precīzāk būtu teikt, ka grupa plāno sniegt gadumijas koncertus: "Jā, biļetes uz gadumijas koncertiem Maskavā un Pēterburgā pārdošanā ir jau labu laiku un, saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem un ierobežojumiem publisku pasākumu organizēšanā, koncerti ierobežotam cilvēku skaitam var notikt. Vai tie patiešām notiks – to rādīs laiks. Cerams, ka nebūs jāatceļ tāpat kā mūsu rudens koncertturneja Anglijā un Lietuvā." Auškāpa arī uzsver - pēc atgriešanās no ārzemēm visi plāno ievērot nepieciešamo pašizolāciju.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale sarunā ar "Delfi" saka, ka mākslinieki drīkst doties komandējumā uz ārzemēm, ja tas ir nepieciešams, un konkrētajā valstī ir atļauti pasākumi, taču, atgriežoties Latvijā, ir jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības – proti, jādodas pašizolācija likumā noteikto laiku.

Foto: Publicitātes attēli

Atgādinām, ka Latvijā joprojām pieaug saslimstība ar Covid-19, tāpēc no 9. novembra līdz 6. decembrim valstī ir izziņota ārkārtējā situācija. Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi - līdz 6. decembrim nedrīkst notikt publiski pasākumi klātienē. Ārkārtējās situācijas laikā nedrīkst sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Stingras prasības ārkārtējās situācijas laikā ir arī sabiedriskās ēdināšanas vietām, kā arī tirdzniecības centriem.

Pēc jaunākās informācijas Krievijā ar jauno koronavīrusu pēdējās diennakts laikā inficējušies 26 402 cilvēki (kopā 2,322,056). No tā izraisītās slimības Covid-19 pēdējās diennakts laikā miruši 569 cilvēki (kopā 40,464).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!