Foto: Jānis Vīksna
Dziesminieka Haralda Sīmaņa bērēm kopumā saziedoti vairāk nekā 14 500 eiro un no šiem līdzekļiem pieticis ne tikai pazīstamā mūziķa pavadīšanai pēdējā gaitā, bet būs iespējams izveidot arī piemiņas vietu, sociālajā medijā "Facebook" vēsta "Austras biedrības" pārstāvji. Atbalstu Sīmaņa atvadām sniedzis arī fonds "Līdzskaņa".

"Jā, pasaule ir brīnumaina vieta un uz tās dzīvo ļoti daudz brīnišķīgu, līdzcietīgu un sirdssiltu cilvēku. Sievas Gitas Sīmanes un tuvinieku vārdā sakām lielu, lielu paldies visiem ziedotājiem! Silts paldies lieldraugiem, kuru vidū arī Fonds "Līdzskaņa"," raksta "Austras biedrība".

Viss sācies ar ideju palīdzēt Haralda Sīmaņa dzīvesbiedrei, tāpēc publicēta neliela ziņa sociālajā medijā "Facebook" ar aicinājumu ziedot. To pārpublicējuši vairāki Latvijas mediji un ziņa sasniegusi plašu auditoriju.

"Bijām cerējuši sniegt nelielu atbalstu Sīmaņa ģimenei grūtā brīdī, atbalstīt sievu Gitu un tuviniekus. Tagad skaidrs, ka saziedots ir krietni vairāk nekā bija nepieciešams bēru izdevumiem, kas nozīmē, ka varēsim izveidot arī piemiņas vietu un varbūt vēl izdarīt kādu labu darbu Sīmaņa kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanā, saglabāšanā un popularizēšanā," teikts "Austras biedrības" vēstījumā.

"Tad, kad būs rimušas pirmās emocijas un prāts kaut cik būs pieņēmis sirdij sāpīgo faktu, mierīgi apsēdīsimies un izrunāsim, ko un kā Sīmanītim veidot, kā vislabāk izmantot saziedoto naudu Sīmanīša mīļai piemiņai. Un, ja izdosies, jau nākamā gada 12. jūnijā, Sīmaņa dzimšanas dienā, mēs noteikti satiksimies kādā notikumā ar pievienoto vērtību," raksta "Austras biedrības" pārstāvji. "Ar saziedoto naudu rīkosimies ar lielāko atbildību un pēc labākās sirdsapziņas, par visu vienojoties ar Sīmanīša sievu Gitu."

Jau ziņots, ka Haralds Sīmanis mūžībā devās 1. decembrī.

Haralds Sīmanis (1951-2022) pēc profesijas jumiķis, ir publikas mīlēts un populārs latviešu dziesminieks, ērģelnieks un ģitārists, kurš plašu atpazīstamību ieguva 80. gadu sākumā ar dziesmu "Ezers", uzstājoties "Mikrofona aptaujas 80" noslēguma koncertā.

Visvairāk Sīmanis bija zināms ar savu individuālo muzicēšanu, ģitārspēli un ne ar vienu citu nesajaucamo vokālu un dziedāšanas manieri. Bieži uzstājies baznīcās, kur ne tikai spēlējis ģitāru, bet arī ērģeles. Komponists Marģers Zariņš Haraldu Sīmani savulaik nodēvējis par vienu no savdabīgākajiem Latvijas talantiem – tīrradni.

Sīmanis bieži muzicēja kopā ar Ilzi Grunti, Andri Grunti un Antu Eņģeli. Sadarbojies arī ar Ievu Akurāteri un citiem mūziķiem.

Kopš 90. gadiem ir iznākuši septiņi Haralda Sīmaņa albumi, no tiem jaunākais – "Pa apli" – iznāca 2021. gadā, kad mūziķis svinēja 70. jubileju. Par godu apaļajai dzimšanas dienai iznāca arī Gunas Rukšānes sarakstīta grāmata "Haralds Sīmanis. Dziesminieks" ("Zvaigzne ABC").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!