Foto: F64
Pēc publiskās diskusijas par Okupācijas muzeja rekonstrukcijas risinājumu ieceres attīstītājiem ne vēlāk kā līdz 2016. gada 6. janvārim būvvaldē būs jāiesniedz muzeja rekonstrukcijas koriģētā iecere, informē Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Par koriģēto rekonstrukcijas ieceri Rīgas pilsētas arhitekta birojam, pamatojoties uz diskusijā izteiktajiem viedokļiem, būs jāsniedz jauns atzinums.

Pirmdien plkst. 18 Rīgas domes sēžu zālē notiks publiskā diskusija par Okupācijas muzeja rekonstrukcijas ieceri.

Pasākuma laikā pasūtītāja un projektētāju pārstāvji informēs par ieceres risinājumu un tajā veiktajām korekcijām, kas izdarītas, pamatojoties uz Rīgas pilsētas arhitekta atzinumu un tajā iekļautajiem nosacījumiem turpmākai projekta attīstībai. Būvvalde uzsver, ka diskusija tiek organizēta ar mērķi informēt sabiedrību par muzeja rekonstrukcijas ieceres risinājumiem, nevis par jautājumu, vai šo ieceri realizēt vai nē. Uz šo jautājumu jau ir atbildēts mirklī, kad ticis apstiprināts konkrētās teritorijas detālplānojums, norāda būvvaldē.

Pamatojoties uz 8. septembrī būvvaldē saņemto negatīvo Rīgas pilsētas arhitekta atzinumu par būvniecības ieceri ēkas pārbūvei Latviešu strēlnieku laukumā 1 un ieteikumu neizsniegt būvatļauju tās realizācijai, attīstītājam bija nepieciešams veikt ieceres risinājumu korekcijas, ar kurām sabiedrība tiks iepazīstināta publiskās diskusijas laikā, tādējādi izpildot vienu no Rīgas pilsētas arhitekta norādījumiem - iepazīstināt sabiedrību ar ieceri.

Ņemot vērā būvniecības aizkavēšanos, valdība novembra sākumā nolēma, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un tā piebūves - Nākotnes nama - 1. kārtas būvniecības darbu pabeigšanas termiņš ir 2017. gada 30. septembris un 2. kārtas būvniecības darbiem, arī tēlniecības mākslas darbam, pabeigšanas termiņš ir 2018. gada 30. marts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!