Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaulslavenajam soprānam, krievu operas zvaigznei Anna Ņetrebko diagnosticēts jaunais koronavīruss Covid-19 un šobrīd viņa ir ievietota slimnīcā, raksta ārvalstu mediji.

Dziedātāja hospitalizēta pēc uzstāšanās Maskavas Lielajā teātri, kur viņa piedalījās pirmajās operas izrādēs pēc pandēmijas ārkārtējās situācijas atcelšanas. Ņetrebko dziedāja operas "Dons Karloss" iestudējumā 6. un 8. septembrī, taču 10. septembra izrāde tikusi atcelta.

Covid-19 saslimšana diagnosticēta vēl vienam Maskavas Lielā teātra solistam – krievu basam Ildaram Abdrakovam.

Operas zvaigzne Ņetrebko savā "Instagram" kontā raksta, ka atrodas slimnīcā, kur jau pavadījusi piecas dienas. Tur viņa arī sagaidījusi 49. dzimšanas dienu, kas ir 18. septembrī. "Es ierados slimnīcā savlaicīgi un man šeit tiek palīdzēts. Viss būs kārtībā, velns nav tik melns kā to mālē," raksta Ņetrebko.

Dziedātāja arī atklāj, ka viņas dzīvesbiedrs, azerbaidžāņu tenors Jusufs Eivazovs ir veicis antivielu testu. Tas atklājis, ka viņam infekcija ir jau pārslimota. Viņš šajās dienās arī uzstājas Maskavas Lielajā teātrī, operas "Pīķa dāma" iestudējumā.

Kā "The New York Times" pastāstīja Ņetrebko menedžeris Maksims Berins, dziedātāja saslimusi jau 9. septembrī, bet nu jau jūtas labāk.

Maskavas Lielais teātris ir viens no diviem vadošajiem Krievijas teātriem, kur notikusi inficēšanās ar Covid-19 īsi pēc to atvēršanas publikai. Augusta vidū Sanktpēterburgas Marijas teātrī saslima 30 baleta mākslinieki, no tiem trīs tika hospitalizēti. Notikušais raisījis nopietnas bažas par mūziķu, dejotāju un dziedātāju veselības drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!