Foto: Publicitātes foto
Koncertzāle "Lielais dzintars" informē par izmaiņām 2020. gada 25. septembrī gaidāmajā Liepājas Mākslas foruma atklāšanas vakara programmā. Beļģijā esošās situācijas un Covid-19 radīto ceļošanas ierobežojumu dēļ, apmeklētājiem nebūs iespēja piedzīvot pasaules pirmizrādi dejas izrādei "Klavieres dejo Debisī. Lizbeta Gruvēza & Klēra Ševaljē". Tā kā šobrīd nav iespējams prognozēt iespējamo pasākuma norises datumu, pasākums tiek atcelts un biļešu īpašniekiem tiks atgriezta samaksātā nauda.

Pircējiem, kas iegādājušies biļetes "Biļešu paradīzes" klātienes kasēs, maksājot ar karti vai skaidrā naudā, ir jāgriežas kādā no kasēm un jāuzrāda pasākuma biļeti. Apmaiņā pret biļeti, pircējam tiks atgriezta nauda. Ja biļetes iegādātas interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, nauda par biļbilesetēm tiks automātiski atgriezta pircēja bankas kontā tuvāko dienu laikā no koncerta atcelšanas (16. septembra).

Koncertzāle "Lielais dzintars" atvainojas apmeklētājiem par sagādātajām neērtībām un iepriekš paredzētā pasākuma laikā, piektdien, 25. septembrī pulksten 19.00 aicina apmeklēt "Liepājas Mākslas foruma" atklāšanas piedzīvojumu "Mūzika no okeāna dzīlēm", kas visiem interesentiem būs pieejams bez ieejas maksas.

"Liepājas Mākslas foruma" atklāšanas vakara dalībnieki būs daļa no mūzikas radīšanas piedzīvojuma un Klusā okeāna iepazīšanas ekspedīcijas. Kopā ar franču mākslinieci Orelī Ferjeru (Aurélie Ferrière) klausītāji piedzīvos suģestējošu un zemūdens skaņām piepildītu dzīvo performanci.

Skaņu māksliniece, komponiste un producente Orelī Ferjēra 2017. gadā pavadīja sešas nedēļas ekspedīcijā uz kuģa, kas 500 gadus pēc slavenās Fernando Magelāna ekspedīcijas, devās vairākus gadus ilgā pasaules apceļošanas piedzīvojumā pa slavenā portugāļu jūrasbraucēja pēdām. Ekspedīcijas laikā zinātnieki analizēja un dokumentēja okeāna stāvokli, bet mākslinieki iemūžināja cilvēka attiecības ar dabu un ekoloģiju.

No Zālamanu salu džungļiem līdz Indonēzijas saules pielietajiem vakariem, franču izcelsmes māksliniece ierakstīja Klusā okeāna zemūdens skaņas un atgriežoties mājās izveidoja skanisku ceļojumu — audiovizuālu, ieskaujošu skaņdarbu, telpisku kompozīciju, kas vēsta par piedzīvojumiem, vidi un eksotisko zemūdens pasauli.

Bezmaksas ieejas kartes uz notikumu "Liepājas Mākslas foruma atklāšanas piedzīvojums. Mūzika no okeāna dzīlēm" var saņemt "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Vienai personai pieejamais maksimālais ieejas karšu skaits ir 4.

Jau ziņots, ka Liepājas mākslas forums šogad notiks no 25. līdz 27. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!