Foto: Publicitātes attēli
Grāmatu namā "Valters un Rapa" 23. novembrī notika konkursa "Zobus nost no grāmatām!" uzvarētāju paziņošana un apbalvošana, portālam "Delfi" pavēstīja konkursa rīkotāji.

Žūrijas komisija rezervējusi iespēju Galveno balvu nepiešķirt un tāpēc nolēma to sadalīt piecās daļās un piešķirt 100 Ls naudas balvu pieciem labākajiem darbiem. Balvu saņēma Linda Līga Puļļa no Valkas mākslas skolas, Sandis Baumanis no Neretas J. Jaunsudrabiņa vidusskolas, Reinis Pētersons, Dita Pāne un Solvita Ozola no Rīgas.

Piešķirtas arī četras simpātiju balvas. Apgāda "Zvaigzne ABC" simpātiju balva - dāvanu karti 20 Ls vērtībā no "Zvaigznes ABC" grāmatnīcas saņem Dāvis Nore no Rīgas, SIA "Jānis Roze" simpātiju balvu – dāvanu karti 20 Ls vērtībā no "Jāņa Rozes grāmatnīca" saņem Sanda Blomkalna no Rīgas, Apgāda "Valters un Rapa" simpātiju balvu – dāvanu karti 20 Ls vērtībā no grāmatu nama "Valters un Rapa" saņem Jeļena Kuprijanova no Laucesas pagasta, bet Apgāda "Jumava" simpātiju balvu – dāvanu karti 20 Ls vērtībā no "Jumava" grāmatnīcas saņem Eiženija Matiļeviča no Kandavas.

Kā ziņots, plakātu konkursa organizators ir Latvijas Grāmatnieku ģilde, ar mērķi nepieļaut Latvijas nacionālās grāmatniecības un latviešu valodas iznīcināšanu, uzsverot, ka lēmums palielināt PVN likmi grāmatām uz 21% (šā brīža jau tā dubultotās 10% PVN likmes vietā) ir kļūda, jo grāmtas latviešu valodā – gan tajā sarakstītās, gan kvalitatīvi tulkojumi no svešvalodām – ir pamats latviešu valodas un nacionālās identitātes pastāvēšanai un attīstībai.

Konkursā tika aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš bija gatavs paust savu viedokli un domu par tēmu "PRET PVN likmes paaugstināšanu grāmatām" mākslinieciskā darbā – plakātā.

Konkursā iesūtīti 335 darbi no visas Latvijas, kurus vērtēja žūrijas komisija: Latvijas mākslinieku savienības priekšsēdētājs Mārtiņš Heimrāts, karikatūrists Gatis Šļūka, SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, SIA "Jānis Roze" direktore Ināra Beļinkaja, A/S "Valters un Rapa" padomes priekšsēdētājs Zigmunds Spāde, SIA "Jumava" valdes priekšsēdētājs Juris Visockis un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Egle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!