Foto: Publicitātes attēls
Otrdien, 27. aprīlī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja lēmusi pieņemt dāvinājumu no Kārļa Bogustova un skeitbordista Madara Apses – skeitbordam paredzētus vides objektus, kurus izvietos Jaņa Rozentāla laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM), informē Rīgas Domes komunikācijas pārvaldes pārstāve Baiba Kantiņa.

Lai novirzītu skeitbordistus no stiklotajiem pārsegumiem, kuri nav paredzēti šādām sportiskām aktivitātēm, Jaņa Rozentāla laukumā izvietos divus skeitbordam paredzētus vides objektus. Pie vides objektiem tiks izvietotas arī informatīvās zīmes ar lietošanas un drošības instrukcijām.

Pusrampas konstrukcija 2,6 kvadrātmetru platībā izvietos paralēli esošajam betonētajam laukumam, bet soliņu 1,62 kvadrātmetru lielumā no dzelzsbetona pamatnes ar granīta virsmu būs iespējams brīvi šajā teritorijā pārvietot. Dāvinātos vides objektu apsaimniekošanu pēc dāvinājum saņemšanas nodrošinās Rīgas domes Īpašuma departaments, informē Kantiņa.

Kā zināms, LNMM apakšzemes apjoma atsevišķu telpu dabīgai izgaismošanai pārseguma konstrukcijā ir iebūvētas stikla kompozītmateriāla paketes, sastāvošas no astoņiem komponentiem, tajā skaitā apsildes, nesošā (drošības), signalizācijas un aizsargslāņa ar kopējo biezumu 112 mm.

Tomēr jau vairākkārt stikla paketes LNMM ārtelpā tika sabojātas ārējas mehāniskas iedarbības rezultātā, piemēram, skeitbordistam lecot no pārseguma plaknes. Lai brīdinātu un pasargātu stikla plāksnes no bojājumiem, pie tām ir uzlīmētas arī informācijas zīmes. Neskatoties uz vizuālajiem bojājumiem stikla pakete bez aizsargslāņa ir pilnīgi drošas un pa tām drīkst pārvietoties tikpat droši kā pie nebojātas konstrukcijas.

Atgādinām, ka LNMM galvenā ēka pēc apjomīgas rekonstrukcijas un restaurācijas publikai tika atvērta 2016. gada 4. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!