Foto: LETA
Piektdien notiks festivāla "Baltica 2015" "Dainu kalna diena", aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Piektdien festivāla notikumi norisināsies ne tikai Rīgā un Rēzeknē, bet arī Turaidā un Siguldā.

Siguldā, Krimuldā un Turaidā no plkst.14 notiks ieskaņu koncerti, kuros uzstāsies vietējās folkloras kopas. Vakarā plkst.18 notiks Turaidas Dainu kalna daudzināšanas koncerts "Mantojums - Dainu kalnam - 30!". Tajā tiks daudzinātas vispārcilvēciskās vērtības, kuru iedzīvināšanu un godāšanu gadu desmitiem ir akcentējusi Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne un tēlnieks Indulis Ranka, iemūžinot tās akmens skulptūrās. Koncertā piedalīsies 43 Latvijas folkloras kopas no Latgales, Sēlijas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Rīgas, kā arī ārzemju latviešu grupas.

Rīgas pasākumu programmu veidos ārvalstu grupu koncerts uz "Origo Summer Stage" skatuves, "Ziedu balle" Latvijas Botāniskajā dārzā, koncerti izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa" un koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga", kā arī citi pasākumi. Īpašs notikums būs novadu sadziedāšanās Rīgas kanāla malās pie Latvijas Nacionālās operas. Rēzeknē ikviens būs gaidīts uz Danču nakti pilsētā.

Jau ziņots, ka festivāls "Baltica 2015" notiks līdz 19.jūlijam. Tajā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Šogad "Baltica" dalībnieku skaits ir lielākais festivāla vēsturē - 3500. "Baltica 2015" tēma ir "Mantojums".

Festivāls "Baltica" ir Baltijas tautām vai valstīm nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību un citas tradicionālās kultūras vai mākslas izpausmes formas. "Baltica" kopš 1987.gada ik gadu pēc kārtas notiek Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā. Šogad festivāls Latvijā notiek 10.reizi.

Starptautisko folkloras festivālu "Baltica" rīko LNKC sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām. Lielākā daļa "Baltica 2015" pasākumu ir bez maksas.

Fotogalerijā: Atskats uz ceturtdienas notikumiem festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!