Foto: Publicitātes foto
Festivāli mūsdienās ir kļuvuši par dažādu mākslu un "disciplīnu" platformu, tostarp arī modes. Spilgti aksesuāri, krāšņas galvas rotas un oriģināli ietērpi, kas liek uz tā nēsātājiem atskatīties, ir daļa no festivāla dunas. Tāpēc arī šogad "Positivus" organizatori ir parūpējušies par latviešu un kaimiņvalstu dizaineru tirdziņu, kurā varēs nodrošināties ar stilīgām festivāla modes "vienībām" - sākot no aksesuāriem un beidzot lietusmēteļiem.

'Be-with'

Foto: Publicitātes foto

Unikāls dizaina apģērbs ar slepenām kabatiņām, kas sniedz pieeju valkātāja ādai. Kāpēc tas nepieciešams? Uzņēmuma dibinātāja Anna Andersone stāsta: "Mums visiem vajadzīgi pieskārieni, jo tas izraisa mīlestības un tuvības hormona oksitocīna izdalīšanos organismā. Tas padara mūs laimīgākus, mēs sākam uzticēties vairāk un pieķeramies viens otram stiprāk. Un, protams, ka iespēja apskaut savus tuvākos cilvēkus ir tieši tas, kas festivālā nepieciešams. Mēs dodamies uz festivālu būt kopā, baudīt mūziku un viens otra tuvumu, un "Be-with" mērķis ir radīt šo iespēju – būt kopā ciešāk, tuvāk un mīļāk!"

"Be-with" apģērbi ir ražoti Latvijā, no dabīgiem materiāliem. Tie ir silti, taču elpojoši, kas nozīmē, ka gan vēsos vakaros, gan siltā laikā tajos būs ērti un patīkami. Turklāt "Be-with" komanda visus sagaidīs ar tēju un kafiju vien par apskāvienu!

SOKKI

Foto: Publicitātes foto

SOKKI ir latviešu ģimenē radītas zeķes, kas apvieno komfortu, kvalitāti, bet pāri visam – iemieso oriģinālu dizainu. Tās adītas no mīkstas, ķemmētas organiskās kokvilnas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. SOKKI pārstāvis Egils Trumpe stāsta: "Ikdienas steigā mēs neaizdomājamies par to, kādas zeķes velkam kājās, un nereti tās iegādājamies lielveikalos, liekot tās iepirkuma groziņā blakus pārtikas produktiem. Pareizu zeķu izvēle ir tikpat svarīga kā kvalitatīvu apavu iegāde, jo tās ir tiešā saskarē ar ādu, tāpēc materiāla dabīgums un zeķes funkcionalitāte spēlē lielu lomu kājas labsajūtas nodrošināšanai ikdienā."

'Flashion Wear'

Foto: Publicitātes foto

"Šāda apģērba pavisam noteikti nav nekur citur pasaulē!" apgalvo "Flashion Wear" idejas autore Agnese Pundiņa. Transformējamas un stilīgas siltas, ūdens un vēja izturīgas jakas, mēteļi, vestes un apmetņi – tas ir festivāla "must have". "Flashion Wear" ir radījis funkcionālas un stilīgas "unisex" virsdrēbes īpaši mainīgajiem Latvijas laikapstākļiem. Apģērbam ir vismaz sešas dažādas valkāšanas variācijas, un to var saskaņot ar jebkuru līdzi paņemto garderobes sastāvdaļu. Katrs virsdrēbju modelis tiek radīts vien pāris eksemplāros – tas nozīmē, ka katrs ar savu unikālo stilu apveltītais festivāla apmeklētājs varēs atrast ko īpašu tieši sev.

Viens no uzņēmuma mērķiem ir palīdzēt cilvēkiem kļūt redzamiem, ne tikai dienā, bet arī diennakts tumšajā laikā. Tieši košie apģērbi ar iestrādātajiem atstarojošajiem elementiem palīdzēs vieglāk atrast festivālā vienam otru. Agnese atklāj, ka īpašs piedāvājums būs pāriem, lai festivāla laikā būtu vieglāk atrast un nepazaudēt savu otro pusīti.

Foto: Publicitātes foto

ZIB*

Foto: Publicitātes foto

ZIB* apģērbi un aksesuāri izceļas ar košām krāsām un dzīvespriecīgām apdrukām. "Positivus" apmeklētājiem ZIB* sagatavojuši ļoti dažādu piedāvājumu – gan peldkostīmus, kuros gozēties Salacgrīvas pludmalē, gan kleitas, siltas džemperkleitas un legingus, kas sildīs vēsākos vakaros. Šoreiz arī īpaši padomāts par puišiem – pārdošanā būs pieejami atstarojoši t-krekli un jakas. Dāmām, kas vēlēsies izcelties, šobrīd īpaši festivālam tiek darināti ekstravaganti galvas aksesuāri.

ZIB* pārstāve Inga Kalniņa stāsta: "Šis mums būs jau sestais "Positivus", kurā piedalīsimies dizaina tirdziņā! Katru gadu festivālā satiekamies ar saviem faniem un draugiem, kā arī iepazīstamies ar ļoti daudz jauniem cilvēkiem. Tā ir lieliska vieta, lai ārvalstu viesiem parādītu savu talantu. Pozitīvā gaisotne un atvērtie cilvēki ir pasākuma lielākais prieks, uz ko ceram arī šogad!"

Kā vienu no festivāla nepieciešamībām Inga izceļ jostas somas, kuras šajā sezonā piedzīvojušas atgriešanos modē. Šobrīd tās aktuālas abiem dzimumiem, turklāt festivāls ir laiks, kad šīs somas funkcionalitāte ir novērtējama vispilnīgāk, jo tā sniedz iespēju atbrīvot rokas un brīvi laisties dejā.

'Hebe'

Foto: Publicitātes foto

Arī vecāki ar mazuļiem un bērni varēs atrast sev ko piemērotu dizaina tirdziņā, jo "Hebe" arī šogad "Positivus" mazākos apmeklētājus priecēs ar ērtu un rotaļīgu apģērbu, kuru raksturo zīmola īpašās apdrukas – ar roku zīmētas ilustrācijas. Tirdziņā varēs iegādāties visdažādākā veida bērnu apģērbus, tāpēc arī mājās palikušajiem mazuļiem dodot iespēju saņemt suvenīru no festivāla. "Piedalīšanās Positivus tirdziņā "Hebe" komandai ir trīs lieliskākās darba dienas gadā," atzīst zīmola dibinātāja Inga Blumberga.

'When Benji Sleeps'

Foto: Publicitātes foto

"When Benji Sleeps" ir zīmols, kas veltīts latviešu kultūras personībām. Kolekcijā atrodami dizaini gan ar Aspaziju, kas vēsta ka "Mums visiem būtu jāatbalsta feminisms", gan Ojāru Vācieti lāča kostīmā, kā arī citi moderni izpildījumi. Piemēram, uz Vladislava Nastavševa koncertu "Positivus" apmeklētāji varēs sapucēties tieši pie "When Benji Sleeps", iegādājoties krekliņu ar viņa apdruku. Zīmola nosaukums radies, jo tā autore Krista Tērauda varējusi pievērsties darbam tikai, kad viņas dēliņš guļ ("When Benji Sleeps" tulkojumā no angļu valodas – Kad Benji guļ). "Festivālā labprāt sagaidīšu ieteikumus un idejas jauniem dizainiem no visiem, kas iegriezīsies pie "When Benji Sleeps", aicina Krista Tērauda.

'Burberga Rada'

Foto: Publicitātes foto

"Burberga Rada" ir spalvu un pērļu rotas, kas radītas pašapziņai. Ilze Tigule, zīmola dizainere un kroņu meistare, par pašas radītajām rotām saka: "Ja, uzliekot kroni, jūsu mugura neiztaisnosies, tad tas nav manis radīts kronis. Vēlos, lai katra manis radītā rota atrastu savu īsto nēsātāju un dotos kopīgos piedzīvojumos. Pat ja jūs piemeklē "slikto matu diena", kas mēdz notikt festivālā, uzlieciet kroni. Jūs ne tikai novērsīsiet uzmanību, bet arī sajutīsieties kā īsta festivāla dīva!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!