Foto: F64
"Positivus" festivāls ik gadu Salacgrīvā pulcē gan vietējos, gan arī ārvalstu skatītājus, tādēļ festivāla rīkotāji nākotnē neiebilstu pret valsts palīdzību "Positivus" popularizēšanai ārvalstīs.

Festivāla rīkotāji jau no pirmā gada daudz ieguldījuši, lai "Positivus" festivālu piedāvātu augstā līmenī, un, kā intervijā aģentūrai LETA pauda tā organizētājs Ģirts Majors, kādā brīdī arī valsts atbalsts kļūst svarīgs.

Viņaprāt, atbalsts, kas tiek piešķirts vienkārši kaut kādiem ideju īpašniekiem, ir bezjēdzīgs. Majors akcentē, ka tā ir ļoti laba doma - kaut ko veidot -, bet festivāls ir ļoti sarežģīts žanrs, un, pēc viņa domām, bez īpašas pieredzes ir ļoti grūti censoņiem sevi apliecināt, lai tas tiešām izveidotos par ļoti veiksmīgu projektu.

"Kaimiņzemēs festivālu dzīve nebūt nav tik labi attīstījusies kā pie mums Latvijā, un šeit es nerunāju tikai par "Positivus" festivālu, bet arī par daudziem citiem festivāliem. Kas attiecas uz valsts atbalstu, mēs, protams, šeit saskatām iespējas un par to mēģinām arī runāt. Viena joma, kur mums tas ļoti noderētu, ir pasākumu reklamēšana ārzemēs," klāstīja Majors.

Patlaban festivāla rīkotāji par savu naudu aicina ļoti daudz ārzemju žurnālistu un tērē naudu reklāmai ārzemēs. "Tā ir lieta, kur tiešām būtu lietderīgi saņemt papildu valsts finansējumu. Mēs ceram, ka tuvākajā laikā šajos jautājumos mums izdosies sadarboties ar tūrisma aģentūrām un birojiem, kuri uzskatīs par lietderīgu atbalstīt mūsu centienus.

Te jau nav runa tikai par "Positivus" festivālu, es domāju, ka ir vairāki pasākumi, kam ir potenciāls atvest ārzemju publiku, iegūstot arī kaut kādu publicitāti ārvalstīs. Manuprāt, šīs ir tās lietas, kur būtu lietderīgi izmanot valsts atbalstu," sacīja Majors.

Fotogalerijā: Ieskats 'Positivus 2013'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!