Foto: Publicitātes foto

Rīgas bērni un jaunieši tiek aicināti piedalīties gaismas festivāla "Staro Rīga 2015" Rātsnama objekta tapšanā, uzzīmējot savu Rīgu. Darbus varēs zīmēt gaismas festivāla "Staro Rīga" info centrā Līvu laukumā 14. un 15. novembrī no plkst. 11 līdz 18, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Rātsnama ēka katru gadu kļūst par vienu no iecienītākajiem gaismas festivāla "Staro Rīga" objektiem. Šogad uz ēkas būs skatāmi mazo rīdzinieku zīmējumi: Rīgas bērni un jaunieši zīmēs savu pilsētu - Rīgu. "Katram no mums ir sava pilsētas sajūta - tās ir dzimtās vietas, pazīstamās ielas, nami un parki, pilsētas klasiskie un arī pavisam jaunie vaibsti. Katrs redz savu pilsētu mazliet savādāku, katram tā saistās ar kaut ko citu un tādēļ festivāla apmeklētājiem vēl interesantāk būs pētīt Rīgas zīmējumus, kas atdzīvosies uz Rātsnama fasādes," stāsta projekta idejas autori.

Savu Rīgas redzējumu, lai piedalītos gaismas festivālā, aicināts zīmēt ikviens bērns vai jaunietis, ierodoties šo sestdien vai svētdien "Staro Rīga" informācijas centrā.

Labākie darbi, kas taps "Staro Rīga" info centrā būs apskatāmi festivāla laikā uz Rīgas Rātsnama ēkas fasādes katru dienu no 18. līdz 21. novembrim no plkst. 18 līdz plkst. 23.

Jau ziņots, ka Gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiks no 18. līdz 21. novembrim, un festivāla devīze ir "Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot". Festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas: festivāla pamatprogramma "Latvijas māju sajūtu meklējot", starptautiskā projekta "Baltic Light Chain" ("Baltijas gaismas ķēde") darbu programma, līdzdalības akcijas "Rīgas karnevāls" gaismas instalācijas un 2014. gada festivālā uzsāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiek astoto gadu ar Rīgas domes un festivāla sadarbības partneru atbalstu. Festivālu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību "Atklāj Rīgu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!