Foto: DELFI
No 24.aprīļa līdz 1.jūlijam Daugavpils Marka Rotko mākslas centru (DMRMC) apmeklējuši 22 388 interesenti, liecina DMRMC sniegtie statistikas dati.

Kā portālu "Delfi" informē Daugavpils novada TIC pārstāve Lolita Kozlovska, laika posmā no 24. līdz 30.aprīlim, uzreiz pēc DMRMC atklāšanas, tajā iegriezušies 2000 apmeklētāju. Apkopotie dati liecina, ka DMRMC apmeklētāji aplūkoja ne vien ekspozīcijas, bet arī izmantoja citus sniegtos pakalpojumus: izmantoja rezidences, konferenču sektoru u.c. Pavisam šos pakalpojumus izmantojuši 1647 cilvēki.

DMRMC ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kultūras un izglītības centrs Arsenāla ēkā Daugavpils cietoksnī. Turklāt tā ir vienīgā vieta Austrumeiropā, kur var iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā aplūkojamas vairākas patstāvīgās un mainīgās ekspozīcijas, kas izvietotas 2000 m² platībā. Patstāvīgās ekspozīcijas veido Marka Rotko darbu oriģināli un reprodukcijas, digitālā ekspozīcija par mākslinieka dzīvi un daiļradi, kā arī kultūrvēsturiskās ekspozīcijas. Mainīgās ekspozīcijas - Latvijas, Eiropas un pasaules mākslinieku darbu izstādes.

Savukārt daudzi no 26 270 ceļotājiem, kas līdz šā gada 1.jūlijam bija iegriezušies Daugavpils novada tūrisma informācijas centrā, atzina, ka galvenā motivācija, izvēloties Daugavpili par ceļojuma galamērķi, bija jaunatklātais DMRMC.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!