Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 15. jūnijam dažādās Rīgas vietās - Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), Zirgu pastā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Ģertrūdes ielas teātrī - norisināsies LKA laikmetīgās dejas horeogrāfu diplomdarbu skate.

Skate sāksies 11. jūnijā plkst. 18.30 ar LKA skatāmo Anetes Tambakas diplomdarbu "Unknown Artist - Track 9".

Kā izrāžu skatei veltītajā preses konferencē pastāstīja LKA lektore Ramona Galkina, jauno horeogrāfu diplomdarbos būs redzamas plaša profila dejas izpausmes - dejas izrādes, instalācijas jeb performances, kā arī filma.

Viņa norādīja, ka noslēguma darbā horeogrāfu uzdevums bija radīt laikmetīgās dejas notikumu, mākslas darbu. Tomēr darba forma, tērpi, kā arī vieta, kur darbs tiks izrādīts, netika noteikta, respektīvi, topošajiem horeogrāfiem tika dota liela brīvība. "Taču liela brīvība rada stresu, jo tādos brīžos cilvēks ir pats ar sevi," sacīja lektore.

Runājot par 18 laikmetīgās dejas horeogrāfiem, kas šogad beigs bakalaura studijas LKA, Galkina uzsvēra, ka katrs no viņiem ir personība un ikvienam no viņiem ir sava interese mākslā. "Tieši diplomdarba veidošana ir brīdis, kad cilvēks sāk saprast, kas ir viņa interese mākslā, un varbūt izvēlas rakt dziļāk," sacīja lektore.

Savukārt LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš piebilda, ka diplomdarbos varēs redzēt ne vien horeogrāfiem doto izpausmes brīvību, bet arī viņu tehnisko un profesionālo varēšanu.

Biļetes uz izrādēm nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Kā sacīja Siliņš, pēc diplomdarbu skates tiks atlasītas izrādes, kas no 28. septembra līdz 3. oktobrim tiks rādītas teātra mākslas festivālā "Patriarha rudens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!