Foto: Publicitātes attēls
"Delfi" sadarbībā ar sarunu festivālu "Lampa" šogad retranslēs vairāk nekā 40 diskusiju. Viena no tām – "Kas ir labs dizains?" – "Delfi" būs skatāma 2. septembrī pulksten 15.30.

Diskusija skars ne tikai jautājumu – kas ir labs dizains, bet arī rosinās domāt par to vai labs dizains ir komerciālās veiksmes atslēga, vai rīks pasaules glābšanai, vai globālo pārmaiņu laikā dizaineriem jākļūst atbildīgiem. Sarunā tiks uzdots jautājums, ko pircējs sagaidi no lietas, kas tiek tirgota kā "dizaina prece" — atbilstību jaunākajām modes tendencēm vai vairāku gadu desmitu ilgu kalpošanas laiku. Tāpat tiks diskutēts par būtiskāko, ko ietver labs dizains, vai labs dizains uzreiz nozīmē "fair trade" un "sustainable" sertificēts, ētisks.

Diskusijā piedalīsies: Barbara Freiberga – Latvijas Dizaineru savienības valdes priekšsēdētāja, profesionāla interjera dizaine, izstāžu kurarore, fotogrāfe, Latvijas Dizaina gada balva 2020-2021 projekta vadītāja, Čārlzs Bušmanis – stratēģiskais dizainers, uzņēmuma "Design Elevator" dibinātājs, Dzintra Purviņa – Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas eksperte dizaina un arhitektūras jautājumos, Latvijas Dizaina padomes locekle, kā arī Raimonds Gusarevs – zīmola "Manta North" veidotājs un uzņēmuma dibinātājs. Sarunu vadīs Latvijas Radio 5, "pieci.lv" radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš.

Saruna klātienē notiks Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Jau ziņots, ka šogad sarunu festivāls "Lampa" notiek no 2. līdz 5. septembrim, lielāko daļu programmas piedāvājot tiešsaistē. Festivāla diskusiju un sarunu tiešraides varēs skatīties 80 kopāskatīšanās vietās visā Latvijā. "Lampas" vairāk nekā 240 pasākumos tiks izskatītas sabiedrībai nozīmīgas tēmas, piemēram, tiesiskums, veselības aprūpe, mediju nākotnē un citas, kuras aktualizējuši sabiedriski atbildīgi indivīdi, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!