"Delfi" sadarbībā ar sarunu festivālu "Lampa" šogad retranslēs vairāk nekā 40 diskusiju. Viena no tām – " Vai laikmetīgā māksla var sekmēt pilsonisko līdzdalību? " – "Delfi" bija skatāma 2. septembrī. Piedāvājam noskatīties sarunas ierakstu.

Saruna — diskusija, kurā piedalīsies mākslinieks Ivars Drulle, kuratore Elīna Kalniņa, vēstures ekspozīcijas "Sirdsapziņas ugunskurs" vadītāja, Krista Burāne, pilsoniski aktīva kino un teātra režisore un politiķe Inese Voika, aktualizēs jautājumu, vai ar laikmetīgās mākslas un kultūras vēstures zināšanu palīdzību var iedvesmot bērnus un jauniešus iesaistīties pilsoniskās sabiedrības veidošanā, lēmumu pieņemšanā un radošā līdzdalībā. Sarunas gaitā tiks atsegtas un analizētas dažādas metodes, kā, izmantojot laikmetīgo mākslu un dažādas starpisdisciplināras mākslas aktivitātes, iespējams stimulēt un sekmēt bērnu un jauniešu izpratni par demokrātijas procesa darbības mehānismiem, kā arī veicināt līdziesaisti.

Jau ziņots, ka šogad sarunu festivāls "Lampa" notiek no 2. līdz 5. septembrim, lielāko daļu programmas piedāvājot tiešsaistē. Festivāla diskusiju un sarunu tiešraides varēs skatīties 80 kopāskatīšanās vietās visā Latvijā. "Lampas" vairāk nekā 240 pasākumos tiks izskatītas sabiedrībai nozīmīgas tēmas, piemēram, tiesiskums, veselības aprūpe, mediju nākotnē un citas, kuras aktualizējuši sabiedriski atbildīgi indivīdi, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!