Foto: Publicitātes foto
Borisa un Ināras Teterevu fonds parakstījis nodomu protokolu ar Latvijas Mākslas akadēmiju par sadarbību turpmākos piecus gadus, kas paredz, ka šajā periodā Fonds LMA piešķirs 200 000 latu izglītības izcilības stiprināšanai, portālu "Delfi" informē LMA pārstāvji.

"Fonda un LMA sadarbības mērķis ir stiprināt augstvērtīgu mākslas izglītības attīstību Latvijā, kā arī veicināt mākslas izglītības starptautisko konkurētspēju un atpazīstamību. Akadēmijas stiprā puse ir personības, tādēļ ceram, ka Fonda sniegtais atbalsts būtiski sekmēs arvien jaunu izcilību veidošanos mākslas nozarē, kas ar pārliecību un harizmu spēs stiprināt Latvijas kultūras vērtības, saliedēt un stiprināt mūsu sabiedrību," akcentēja Ināra Tetereva.

Savukārt LMA rektors Aleksejs Naumovs svinīgajā brīdī uzsvēra, ka Latvijas Mākslas akadēmijas vīzija ir nemainīga – pilnīga un absolūta izcilība. Izcilība mākslā, dizainā un mākslas zinātnē.

"Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalsts ceļā uz nosprausto mērķu sasniegšanu ir īpaši nozīmīgs ieguldījums Akadēmijas izaugsmē," teica Latvijas Mākslas akadēmijas rektors profesors Aleksejs Naumovs.

LMA un Teterevu fonda sadarbības ietvaros realizētās izglītības izcilības stiprināšanas programmā tiks piešķirtas arī mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā. Stipendijas tiks piešķirtas projektiem, kuros par galveno mērķi tiks izvirzītas augstvērtīgas mākslas izglītības attīstība un konkurētspējas, kapacitātes un izcilības sekmēšana – gan LMA studentu sasniegumos, gan projektos, kas sekmē LMA atzīšanu un atpazīšanu starptautiskā mērogā, kā arī stiprina LMA potenciālu kļūt par izcilības paraugu citām augstskolām gan Latvijā, gan Eiropā kopumā, nodrošinot efektīvus, optimizētus un resursu ietilpīgus studiju, mākslinieciskās jaunrades, zinātniskās pētniecības un saimnieciskās darbības pakalpojumus un procesus Latvijas Mākslas akadēmijā.

Borisa un Ināras Teterevu fonda programma izglītības izcilībai mērķis ir veicināt izcilas, kvalitatīvas un konkurētspējīgas augstākās izglītības attīstību, kas nodrošinātu indivīdiem iespēju radoši un aktīvi piedalīties uz zināšanām balstītā ekonomikā, uzlabot valsts konkurētspēju, radot ilgtspējīgu un pastāvīgu vidi nākamajām paaudzēm un inteliģentai sabiedrībai. Programmas ietvaros Rīgas Stradiņa universitātē un Latvijas Mākslas akadēmijā vietējo un ārvalstu ekspertu komanda izstrādā augstskolu stratēģiskās rīcības plānus to izcilības un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai. Uzstādīto mērķu sasniegšanas nolūkos tika veikts unikāls pētījums, izmantojot aktuālos Eiropas Augstākās izglītības telpā aprobētos pētniecības rīkus un metodes, kurā piedalījās LMA vadība, mācībspēki, studenti, kā arī absolventi. Šodien LMA Aulā tika prezentēti arī pētījuma rezultāti.

Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbība ar LMA sākusies 2011.gadā, kad tika pasniegta LMA Gada balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes jomā, veicinot mākslas procesu attīstību, kā arī jaunu ideju un projektu īstenošanu. Pirmās balvas tika piešķirtas gleznotājai Džemmai Skulmei, mākslas vēsturniecei Laimai Slavai un gleznotājam Jānim Avotiņam.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. gadā Inārai Teterevai pasniegta Lietišķo sieviešu apvienības gada balva nominācijā "Dāsnākā mecenāte", bet 2011. gadā mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, kā arī pasniegta "Cicerona" godalga par ieguldījumu Rundāles pils atjaunošanā un atbalstu izglītībai. 2011. gadā ar fonda palīdzību sniegts atbalsts aptuveni 100 tūkstošiem mūsu valsts iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!