Foto: LETA
Joprojām tirdzniecībā pieejamas biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, un patlaban tirdzniecībā vēl pieejamas 17 193 biļetes uz astoņiem dažādiem svētku piedāvātajiem pasākumiem, šodien žurnālistiem stāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Kopumā iepriekšpārdošanā nopirktas jau 74 659 biļetes.

Viņa skaidroja, ka pēc svētku režisora Uģa Brikmaņa ieceres svētku kopējā koncepcija tiek veidota pēc vienojošajiem vārdiem "Gaisma līgo Latvijā", kas ir arī aicinājums tautiešiem atgriezties tēvzemē, jo gaisma līgo tikai Latvijā.

Šogad svētku labākie kolektīvi tiks apbalvoti ar Lielo balvu. Balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons, un kopumā tiks pasniegtas desmit šādas balvas. Četras balvas tiks pasniegtas koru nozarē, sveicot labāko jaukto, labāko vīru, labāko sievu un labāko senioru kori, trīs balvas tiks deju nozarei - labākajam jauniešu deju kolektīvam, labākajam vidējās paaudzes deju kolektīvam un labākajam senioru deju kolektīvam. Pa vienai balvai tiks labākajam pūtēju orķestrim, labākajam tautastērpu valkātājam un labākajam mazākumtautību kolektīvam.

Tāpat svētku dalībniekiem tiek gatavotas Goda zīmes un svētku medaļas, kā arī patlaban notiek darbs pie svētku karoga izgatavošanas, klāstīja Melbārde.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) savukārt pauž pateicību pašvaldību vadītājiem, jo viņi iegulda milzīgu darbu, lai kolektīvi varētu nokļūt uz pilsētu, ieguldot naudu gan transportā, gan tērpos.

Ministre arī minēja, ka svētku pasākumiem Rīgā uz lielajiem ekrāniem līdzi varēs sekot Esplanādē un Doma laukumā. Aicinājumam izvietot lielos ekrānus pilsētās atsaukušās arī citas pilsētas, piemēram, Sigulda, Kuldīga, Valmiera un Ogre.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam, bet svētku ielīgošanas pasākumi Latvijas novados sāksies jau nākamās nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!