Foto: LETA
Ministru kabineta sēdē 16. oktobrī valdība apstiprinājusi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku rīcības komitejas sastāvu. Tajā darbosies pārstāvji no dažādām institūcijām, kuras iesaistītas Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un norisē, portālu ”Delfi” informē Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāvji.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja ir kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Komitejas locekļi: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore Dace Melbārde, Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece - Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktore Agra Bērziņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību attīstības departamenta Attīstības nodaļas vadītājs Arnis Šults, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta direktors Ēriks Miķītis, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Gints Grūbe, Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietniece Ingūna Aire, Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore Ilonda Stepanova, Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzēvičs, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Olga Kokāne, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietniece neatliekamās medicīniskās palīdzības jautājumos Renāte Pupele.

Rīcības komiteju apstiprina kārtējiem Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, un saskaņā ar Dziesmu un Deju svētku likumu tā izskata un pieņem lēmumus svētku sagatavošanas un norises organizatoriskajos jautājumos, kā arī nodrošina svētku rīkošanā iesaistīto institūciju darbības koordināciju.

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komitejas darbu nodrošina Dziesmu svētku rīkotājs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!