Foto: Publicitātes foto
Valmierā 10. un 11. maijā festivālu un velo sezonu atklās "Kino Pedālis", mudinot gan piedalīties interaktīvā velo spēlē, gan skatīties filmas piecos "pop-up" kinoteātros ar īpašu, velokultūrai pieskaņotu kino programmu. Festivāls notiks jau ceturto gadu.

"Kino Pedālis" tiks atklāts 10. maijā pulksten 19.00 ar bezmaksas Kino nakti. Atklāšanas pasākums notiks Vecpuišu parkā, bet šajā laikā vienlaikus sāks darboties pieci pop-up kinoteātri, kas būs iekārtoti vietās, kur parasti kino netiek rādīts. Katrai vietai būs sava filmu programma un seansu laiki saplānoti tā, lai iespēt redzēt varētu visu. Programmā ir atlasītas 20 filmas, kas aicinās novērtēt velo kultūras nozīmību, ļaujot just līdzi neticamiem piedzīvojumiem, sapņu piepildījumam, mīlestībai un dzīves realitātei. Sestdien, 11. maijā būs bērnu filmu programma un filmu izlase pieaugušajiem koncertzālē "Valmiera". Ieeja visos kinoteātros bez maksas.

11.maijs pulksten 11.00 notiks jau tradicionālais Velo brauciens – interaktīva spēle trīs maršrutos.
"Ģimeņu pedālis" (ap 15 km) tiek plānots uz Kocēniem, bet "Puspedālis" (ap 25 km) un "Dižpedālis" (50 km) aicinās iepazīt Beverīnas novadu.

Braukšanas virzienu rādīs īpaša mobilā lietotne – interaktīva spēle, kas līdz ar ceļa norādēm piespēlēs āķīgus jautājumus. Brauciena dalībnieki atpūsties varēs īpaši iekārtotās pieturvietās. Dalība velo braucienā ar biļeti, kas reizē ir arī loze lielajai loterijai, kur galvenā balva ir jauns velosipēds.

11. maijā plānotas arī aktivitātes Vecpuišu parkā – būs bērnu filmu programma, līdzsvara riteņu brauciens mazākajiem, neliels "street food" festivāls, kā arī citas atrakcijas visas dienas garumā.
Kas noslēgsies velo maršruti, ap pulksten 17.00 plānota loterija, uzstāsies grupa "7 dēli" un Uģa Meldera un Mikusa Frišfelda tandēms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!