Foto: DELFI
Sestdien, 4. maijā, no pulksten 12.00 līdz 17.00 notiks ikgadējais pasākums "Tauta. Gods. Tērpi", kura laikā notiks virkne koncertu Rātslaukumā, kā arī tautas tērpu gājiens no Rātslaukuma līdz Brīvības piemineklim.

Šogad svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa gājiena dalībnieki dosies kopā ar Latvijas Valsts prezidentu, Saeimas, valdības, diplomātiskā korpusa pārstāvjiem un citām amatpersonām.

Pasākuma svinīgā atklāšana būs pulksten 12.00. Rātslaukumā darbojas amatnieku tirdziņš un radošās darbnīcas. Uz skatuves uzstājas dūdu un bungu grupa "Kulenieki un trummelnieki", folkloras kopa "Vilkači", folkloras kopa "Lāns", folkloras kopa "Banga".

Pulksten 13.00 sāksies gatavošanās gājienam tautas tērpos no Rātslaukuma līdz Brīvības laukumam un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Pulksten 14.30 uz Rātslaukuma skatuves uzstājas folkloras kopa "Kokle", folkloras kopa "Tarkšķi", folkloras kopa "Garataka", folkloras kopa "Budēļi", folkloras kopa "Laiva", folkloras draugu kopa "Skandinieki", "Skandiniekiem" pievienojas Rīgas danču klubs ar latviskiem dančiem, iesaistot pasākuma dalībniekus un skatītājus

Pulksten 16.00 uzstāsies grupa "Tautumeitas" ar muzikālo programmu "Sadziedami".

Pasākuma vadītāji: Ēriks Zeps, Zane Leimane, Zoja Heimrāte.

Ikvienam, kurš vēlas piedalīties tautas tērpu gājienā – iepriekšēja pieteikšanās šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!