Foto: Publicitātes foto
Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki jau visai drīz. Pēc vairāk nekā 160 dienām Rīgā pulcēsies aptuveni 40 000 dalībnieku, taču līdz tam vēl daudz darāmā. Šis gads koristiem, dejotājiem un citiem kolektīviem sācies ar intensīviem mēģinājumiem, jo tuvojas skates, kurās noteiks svētku dalībniekus.

Jauniešu deju kolektīvs "Buki" Smiltenē uz mēģinājumu sanāk divas reizes nedēļā. Lai gan skate būs maija sākumā, kolektīvā saka – viņiem tas ir jau drīz. Lai kvalificētos vasarā gaidāmajiem svētkiem, šim kolektīvam kopā jāapgūst desmit dejas. Kolektīva vadītāja Ieva Atare stāsta: "Repertuārs, manuprāt, ir gana sarežģīts. Esam ielēkuši A grupā, kas ir visgrūtākās dejas. Šobrīd ir karstais laiks."

Kolektīvs "Buki" pastāv tikai piecus gadus. Vairums dalībnieku dejo jau no mazotnes un ir pieredzējuši vairākus Dziesmu un deju svētkus, tāpēc apzinās, ka tuvākos mēnešus slodze būs liela. "Ar katru mēģinājumu jūti, ka nāk tuvāk un ir vairāk jāizdara. Mēģinājumi paliek garāki. Tiek veidotas nometnes, kurās paliekam pa nakti," stāsta kāda dejotāja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!