Foto: Publicitātes foto
29.augustā sākās Venēcijas biennāles 13.Starptautiskā arhitektūras izstāde, kurā Latvijas ekspozīcija piedāvā ieskatu Brīvības ielas fasādēs un iekšpagalmos.

Pirmās atsauksmes par Latvijas ekspozīciju liecina, ka tā veiksmīgi iekļāvusies Venēcijas vēsturiskajā vidē un jau piesaistījusi daudzu apmeklētāju uzmanību, portālu "Delfi" informē Kultūras ministrijā.

Latvijas ekspozīcijas atklāšanas pasākumā Latvijas ekspozīcijas goda komisārs Andris Kronbergs, uzsverot arhitektūras nozīmi Latvijas kultūrpolitikas veidošanā, atzina, ka piedalīšanās šāda veida pasākumos turpmāk jābūt kā mērķtiecīgi veidotai Latvijas kultūrpolitikas sastāvdaļai.

Radošas komandas "Other Side Studio" pārstāvji informēja, ka ekspozīcijas apmeklētāji novērtējuši to, ka Latvijas instalācija veiksmīgi iekļāvusies Svētā Cakārija laukuma vēsturiskajā vidē. Biennāles apmeklētājus ir pārsteidzis tas, cik daudz informācijas Latvijas ekspozīcijas autori spējuši iekļaut 12 metrus garajā un 10 kvadrātmetrus plašajā instalācijā. Apmeklētāji īpaši novērtējuši ekspozīcijas daļu, kas veidota, izmantojot koka faktūru.

Latvijas ekspozīcijas "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā" moto ir: iekšējā brīvība kā nākotnes domāšanas arhitektūra. Tā piedāvā apmeklētājam ieskatu Brīvības ielas namu arhitektu Mihaila Eizenšteina un Eižena Laubes projektēto fasāžu fragmentos un mūra ēku iekšpagalmos.

Pirmā ekspozīcijas daļa ataino ielas fasādi, un tā ir izgatavota no pulēta nerūsējošā tērauda. Atspulgi spoguļattēlā rada daudzdimensionālu uztveres iespēju. Otrā ekspozīcijas daļā, kas atrodas instalācijas aizmugurē, tērauds ir daļēji nomainīts pret autentisku koka faktūru. Trešā daļa ir veidota kā portāls, kas atrodas instalācijas vidū. Tajā ir redzams tikai paša apmeklētāja spoguļattēls.

Venēcijas biennāles 13.Starptautiskā arhitektūras izstāde notiek no 29.augusta līdz 25.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!