Foto: LETA

Režisors Viesturs Kairišs un aktrise Guna Zariņa Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 19.00 Durbes pilī saņems aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balvu, kas tiek piešķirta par Nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra vidē. Balva tiks pasniegta ceturto reizi, informēja Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Balva laureātiem piešķirta par ieguldīto darbu izrādē "Uguns un nakts" Nacionālajā teātrī. Kairišam –par augstvērtīgu izrādes režiju, bet Zariņai – par izcilu Spīdolas lomas atveidojumu. Laureātiem tiks piešķirta arī naudas prēmija.

Balvu veidojis mākslinieks-kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir aktiera, režisora un pedagoga Katlapa dzimtā vieta.

Katlapa balvu līdz šim saņēmusi dzejniece Māra Zālīte, aktrise un režisore Ināra Slucka, rakstnieks un dramaturgs Harijs Gulbis, režisors Alvis Hermanis, rakstniece Inga Ābele un režisore Māra Ķimele.

Balvas pasniegšanas svinīgajā ceremonijā par godu brīvības cīņu varoņiem un laureātiem muzicēs pianiste Santa Jākobsone un tenors Juris Vizbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!