Imanta Ziedoņa vārda dienā 1. jūlijā Ziedoņa muzejs "Dzirnakmeņi" rīko ikgadējo Muzeju simpoziju.

Kā "Delfi" informē muzeja pārstāve Kristiāna Salnāja, šogad jau sesto reizi svētku noskaņās muzeju darbinieki kopā ar dažādiem ekspertiem risinās muzeju nozarei aktuālus jautājumus, aktualizējot tēmu "Drošība".

Simpozijs katru gadu 1. jūlijā vieno muzeju darbiniekus un veido savstarpējās sadarbības tīklus.

"Muzeju darbinieki pandēmijas laiku pavadījuši, pētot un strādājot ar krājumu. Arī mēs šajā laikā esam īstenojuši krājuma drošības sistēmas ieviešanu Murjāņos. Simpozijā dalīsimies ar pieredzi un idejām, kas vispār muzejā apzīmējams ar vārdu "drošība"," pauž Ziedoņa muzeja vadītāja Žanete Grende. Lekcijas un radošās darbnīcas vadīs nozares profesionāļi, kuri runās gan par muzeju priekšmetu fizisko drošību, gan muzeju darbinieku psiholoģisko drošību, gan par apdrošināšanu, kas pasargā muzeju nelaimes gadījumā.

Jēgpilnu sarunu un 1. jūlija svinēšanas tradīcija ar dažiem pārtraukumiem Imanta Ziedoņa vasaras mājā notikusi jau Murjāņu mājas būvniecības procesā. Imants Ziedonis grāmatā "No Jāņiem līdz Murjāņiem" raksta: "Imantu diena man pašam pagāja, saņemot un aizvadot viesus. Pirmie viesi jau nāca atsveicināties, bet pēdējie vēl tikai ieradās." Nostāsti vēsta, ka Imantdienas viesu vidū bija maz rakstnieku, taču pulks ar citu profesiju pārstāvjiem – vairāk mākslinieku, zinātnieku, izdevēju un Imanta Ziedoņa kuplā ģimene. "Tradīcijas stiprina, tādēļ, turpinot 1. jūlija kopā sanākšanu, godinām Imantu Ziedoni un viņa vienmēr lielo zinātkāri par apkārt notiekošo," pauž Žanete Grende.

Simpozijs noritēs gan tiešsaistē, gan klātienē. Klātienes apmeklētājiem būs nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu. Dalība muzeju darbiniekiem klātienē ir bez maksas, iepriekš piesakoties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!