Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pavisam drīz gaidāmais deju lielkoncerts "Mūžīgais dzinējs" Dziesmu un deju svētku nedēļas izskaņā notiks tieši turpat, kur iepriekš, – Daugavas stadionā. Tomēr par gluži nemainīgu svētku norises vietu saukt nevar. Šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem deju svētkiem, Daugavas stadions ir ieskauts būvlaukumā. Stadionam blakus ceļ vieglatlētikas manēžu. Turklāt kopš iepriekšējiem deju svētkiem stadionam apkārt esošajā laukumā uzslieta arī ledus halle. Kā nu jau piepildītajā laukumā ap stadionu, kur ierasti pirms un pēc priekšnesumiem dejotāji iesilda kājas, satilps 17,5 tūkstoši tautu meitas un dēli, skaidro "Delfi".

Manēžas būvdarbi pārplānoti


Daugavas stadionā koncerta laikā jāsatilpst 17,5 tūkstošiem dejotāju un 10 tūkstošiem skatītāju. Diāna Čivle, deju svētku noslēguma koncerta projekta vadītāja, portālam "Delfi" stāsta, ka svētku organizatoru sākotnējais lūgums bija būvniecības darbus svētku laikā apturēt pavisam. Būvnieki tam nepiekrita, jo tas apdraudētu viņu iespējas iekļauties termiņā – nodot manēžu ekspluatācijā līdz šī gada beigām.

Reālajā dzīvē iekļaušanās būvniecības termiņā nozīmē – būvdarbus blakus stadionam neapturēs arī tiem blakus esošie dejotāju un svētku skatītāju tūkstoši. Tiesa, būvdarbi esot būtiski pārplānoti, tas esot

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!