Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc cīņas ar plaušu vēzi 79 gadu vecumā miris Holivudas aktieris, filmas "Bezrūpīgais braucējs" ("Easy Rider") zvaigzne Pīters Fonda, vēstīja ārvalstu mediji.

Fondas piederīgie ziņoja, ka viņš plaušu vēža dēļ cietis no elpošanas mazspējas un piektdien nomiris savās mājās Losandželosā, raksta "The Guardian".

Fonda ir leģendāras aktieru dinastijas pārstāvis – viņa tēvs ir izcilais aktieris Henrijs Fonda, viņa māsa ir Džeina Fonda, bet meita – Bridžita Fonda.

Fonda ir producents, līdzautors un arī pats filmējies klasiskajā 1969. gada filmā "Bezrūpīgais braucējs", pēc kuras arī iemantojis popularitāti. Tajā viņš tēlo baikeri – šādu lomu savas karjeras laikā viņš spēlējis arī vēl vairākās citās filmās. Par filmu "Bezrūpīgais braucējs" Fonda, Deniss Hopers un Terijs Sauthems tika nominēti Amerikas Kinoakadēmijas balvai par labāko oriģinālscenāriju.

Aktiera filmogrāfijā ir vairāki desmiti filmu, starp kurām minamas tādas filmas kā "Outlaw Blues" (1977), "Cannonball Run" (1981), "Escape from L.A." (1996), "Ulee's Gold " (1997), "3:10 to Yuma" (2007) un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!