Foto: F64

Piektdien, 28. janvārī, Rīgas krematorijā pēdējā gaitā tika pavadīts aktieris Arnis Līcītis. Atvadīties no skatuves un ekrāna mākslinieka bija ieradušies gan tuvinieki un draugi, gan kolēģi no dažādiem Latvijas teātriem.

Pavadītāju rindās bija gan Dailes teātra aktieri Imants Strads un Andris Bulis, aktieri Mārtiņš Vilsons, Normunds Bērzs, Ivars Kalniņš un daudzi citi.

Jau ziņots, ka Arnis Līcītis mūžībā devās 21. janvārī, īsi pēc savas 76 dzimšanas dienas.

Arņa Līcīša (1946-2022) vecāki ir aktieri Alfrēds Videnieks un Helga Līcīte. Izglītību guvis Rīgas 1. vidusskolā un neklātienē Valsts konservatorijas Teātra fakultātē. Kā teātra aktieris spēlējis Drāmas teātrī (tagad Nacionālajā teātrī) un Valmieras teātrī, Jaunatnes teātri, kā arī vairākus gadus bija Mihaila Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra štatā.

Līcīša talants spilgti atklājās kameras priekšā un viņš izveidoja arī teicamu kinoaktiera karjeru gan Rīgas Kinostudijā, gan dažādos projektos Krievijā, kā arī Moldovā, Ukrainā, Baltkrievijā un Lietuvā.

Kopumā savas dzīves laikā viņš nofilmējās vairāk nekā 200 dažādās filmās un televīzijas seriālos.
Latvijas skatītāji viņu pazīst pēc lomām filmās "Ilgais ceļš kāpās", "Mirāžā", "Aveņu vīns", "Baiga vasara" un daudzās citās.

Līcītis izdevis arī divus solo albumus - "Nost ar bēdām!" un "Es ticu…".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!