Foto: F64

Svētdienas, 20. decembra, rīts nāca ar traģisku ziņu – 51 gada vecumā pēkšņi miris pazīstamais latviešu mūziķis Gvido Linga. Par notikušo pavēstīja viņa brālis režisors Igors Linga, Latvijas Radio atklājot, ka mūziķi aizsaulē aizsaukušas pēkšņas problēmas ar sirdi.

Lai gan pēdējos gados Gvido Linga kopā ar savu grupu "Linga" koncertēja salīdzinoši reti, viņa kāpšana uz skatuves allaž bija publikas gaidīta. Turklāt viņa uzstāšanās spēja piecelt kājās ne tikai viņa vienaudžus un laikabiedrus, bet arī jaunāku paaudžu klausītājus.

Grupa "Linga" bija viena no populārākajām Atmodas laika rokgrupām, bet Gvido Linga kā tās līderis – pamanāms, spilgts un klausītāju mīlēts. Pirms grupas "Linga" viņš bija grupu "Zig Zag" un "Ārprāc" dalībnieks.

Viens no pēdējiem lielākajiem grupas koncertiem bija īsi pirms pandēmijas sākuma – šā gada februārī VEF Kultūras pilī, kur tika nosvinēta Gvido Lingas 50. un grupas "Linga" pastāvēšanas 30. jubileja. Grupa pēdējo piecu gadu laikā uzstājusies arī festivālos "Summer Sound", "Fono Cēsis" un citos.

Mūziķim aizejot, viņa draugi, kolēģi un fani sociālajos tīklos dalījušies ar vēsturiskām fotogrāfijām un atmiņu stāstiem, pieminot viņu kā pēdējo padomju gadu un Atmodas laika panku, atsaucīgu personību un talantīgu, populāru mūziķi.

Atgādinām, ka publiska atvadīšanās no Gvido Lingas notiks 26. decembrī no pulksten 11 līdz 16 bufetes-picērijas "Ansamblis" āra nojumē, Robežu iela 38, Rīgā.

Kā raksta bufetes-picērijas saimnieki, atvadu laikā āra terasē varēs atstāt ziedus. Lai nerastos pārpratumi, atvadu rīkotāji savā “Facebook” profilā raksta, ka Gvido Lingas mirstīgās atliekas tur nebūs, bet “viņš pats tur noteikti būs - citā, mums neredzamā formā”.

Ikvienam sērotājam tiek atgādināts neaizmirst par mutes un deguna aizsargmaskām, kuru lietošana ir obligāta. Tāpat tiek uzsvērts, ka ikvienam ir jābūt gatavam uzgaidīt, jo vienlaikus “Ansambļa’ terasē varēs atrasties trīs līdz četri cilvēki, ievērojot divu metru distanci. Apmeklētāji aicināti nedrūzmēties.

Sanestie ziedi un piemiņas lietas tiks nogādāti Gvido Lingas atdusas vietā. Būs ziedojumu kastīte un saziedotā nauda tiks nodota ģimenei pieminekļa uzstādīšanai.

View this post on Instagram

A post shared by Inese (@inescakula)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!