Foto: Shutterstock
94 gadu vecumā mūžībā devies Lū Otenss (Lou Ottens) – holandiešu inženieris, kurš savulaik izgudroja audiokaseti.

Kā vēsta ārzemju mediji, Otenss, kurš strādāja pie sadzīves un audio tehnikas milža "Philips", piedalījies arī kompaktdisku tehnoloģijas izstrādāšanā.

Otenss bija "Philips" produktu attīstības departamenta vadītājs. Viņa mērķis bija padarīt lielgabarīta lenšu magnetofonus par kaut ko mūzikas klausītājam ērtāku, pārnēsājamu un vieglāk lietojamu. Otensa un viņa komandas lielā uzvara bija audiokasetes radīšana, kuru "Philips" pirmo reizi prezentēja 1963. gadā.

Drīz pēc tam arī japāņu elektroniskas kompānijas radīja savas versijas par audiokaseti dažādos izmēros. Tomēr starp "Philips" un "Sony" tika noslēgts līgums ka tieši Otensa veikums tiks patentēts un ražots tirgum visā pasaulē.

Savukārt "Sony" inženieri bija pirmie, kas radīja kasetes izmēram atbilstošu, pārnēsājam atskaņotāju, ko pazīst kā "Walkman", kas ļāva klausītājam būt kopā ar savu mīļāko mūziku arī ārpus mājām. Par to, ka tas bija "Sony", nevis viņa izgudrojums, Otenss esot bijis sarūgtināts visu dzīvi.

Pēdējo gadu laikā notikušo audiokasešu renesansi to izgudrotājs sauca par nonsensu, viņš uzskatīja, ka nekas nevar līdzināties kompaktdiska skaņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!