Foto: F64

Šā gada 21. janvārī mūžībā devies aktieris, daudzu spilgtu kino lomu atveidotājs Arnis Līcītis, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta tuvs viņa draugs, sporta fotogrāfs Zigismunds Zālmanis.

"Man smagi ir, ko te teikt... Viņš tagad ir uz citas skatuves, tiksies ar citiem kino aktieriem…," raksta Zālmanis.

Arņa Līcīša (1946-2022) vecāki ir aktieri Alfrēds Videnieks un Helga Līcīte. Izglītību guvis Rīgas 1. vidusskolā un neklātienē Valsts konservatorijas Teātra fakultātē. Kā teātra aktieris spēlējis Drāmas teātrī (tagad Nacionālajā teātrī) un Valmieras teātrī. Par savu viņš uzskatīja Jaunatnes teātri režisora Ādolfa Šapiro laikā, kā arī daudzus gadus bija Mihaila Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktieris.

Līcīša talants spilgti atklājās kameras priekšā un viņš izveidoja arī teicamu kinoaktiera karjeru gan Rīgas Kinostudijā, gan dažādos projektos Krievijā, kā arī Moldovā, Ukrainā, Baltkrievijā un Lietuvā. Kopumā savas dzīves laikā viņš nofilmējās vairāk nekā 200 dažādās filmās un televīzijas seriālos.

Latvijas skatītāji viņu pazīst pēc lomām filmās "Ilgais ceļš kāpās", "Mirāžā", "Aveņu vīns", "Baiga vasara" un daudzās citās.

Līcītis izdevis arī divus solo albumus - "Nost ar bēdām!" un "Es ticu…".

Arnis Līcītis bija precējies ar aktrisi, sabiedrisko attiecību speciālisti Ingu Aizbalti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!