Foto: LETA

Šogad pirmo reizi reģiona vēsturē Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju papildinās Baltijas un Ziemeļvalstu klasiskās mūzikas producentu, festivālu un koncertzāļu vadītāju forums Classical Nordic-Baltic 2013, Lielās mūzikas balvas preses konferencē Kultūras ministrijā ceturtdien, 10. janvārī pastāstīja VSIA "Latvijas Koncerti" direktors Guntars Ķirsis.

Forums pulcēs klasiskās mūzikas profesionāļus no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Islandes. Ārvalsu mūzikas profesionāļi apmeklēt Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju Latvijas Nacionālajā operā, bet 20. un 21. februārī notiks klasiskās mūzikas profesionāļu konference un jauno mūziķu "šovkeisi".

Konferencē tiks pārrunāti reģionālās sadarbības un citi klasiskās mūzikas nozarei aktuāli jautājumi. Diskusiju panelī par Baltijas un Ziemeļjūras valstu reģiona identitāti piedalīsies trombonists un diriģents Kristians Lindbergs, savukārt zviedru popmūzikas industrijas panākumu atslēgu un savu redzējumu par klasiskās mūzikas nozari atklās Starptautiskā Mūzikas menedžeru foruma uzraudzības padomes loceklis Petri Lundēns – "The Cardigans", "Ace of Base" un "Europe" menedžeris.

"Classical Nordic-Baltic 2013" norisi ir atbalstījusi Latvijas republikas Kultūras ministrija, Ziemeļu Ministru padome, Dānijas Kultūras institūts un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!