Foto: F64
Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā "Gada debija" izvirzīts dziedātājs Daumants Kalniņš.

"Kad pirms deviņiem gadiem nāca klajā skanīgā diskanta – Rīgas Doma kora skolas audzēkņa Daumanta Kalniņa pirmais soloalbums, aizkustinājumā vibrēja gan skolotājas, gan mammas un vecmāmiņas; kad pagājušajā gadā Daumants parādījās uz skatuves Kvazimodo lomā Zigmara Liepiņa melodrāmā "Parīzes Dievmātes katedrāle" Latvijas Nacionālajā teātrī, viņš saraudināja ne tikai jaunas meitenes, bet arī visu vecumu mūzikas un teātra kritiķus," par Daumantu Kalniņu saka LMB žūrijas dalībniece Gunda Vaivode.

Daumants ir cilvēks tīrradnis, kura skatuvisko talantu ievēroja arī Valmieras teātris, uzaicinot piedalīties izrādē "Zojkina kvartira". Par Daumanta džeza mūziķa dotībām varējām priecāties Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" jubilejas koncertā operā un vairākos koncertos Latvijas novados kopā ar paša Daumanta izveidoto džeza kvintetu.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Nominācijas Gada debija laureāts iegūs arī Lielās Mūzikas balvas 2012 atbalstītāja Hennessy naudas balvu, kuras mērķis ir veicināt jauno mūziķu profesionālo izaugsmi un prasmju papildināšanu studijās vai meistarklasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!