"Parex Plaza" pirmajā zālē 14. septembrī plkst. 18.30 tiks svinēta filmas "Amaya" pasaules pirmizrāde. Portāls "Delfi" sadarbībā ar filmas "Amaya" veidotājiem no studijas "Krukfilms" aicināja piedalīties konkursā, kura uzvarētājiem būs iespēja piedalīties pirmizrādes svinībās.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās no 6. līdz 13.septembrim (plkst. 10:00). Noslēdzoties konkursam, izlozē noskaidrojām piecus uzvarētājus, kuriem balvā tiks pa divām brīvbiļetēm uz filmas "Amaya" pirmizrādi.

Konkursā biļetes laimēja:

Zane Z. (natal...60@inbox.lv),
Anete (vinodzi...@inbox.lv),
Reinis (ornit...@gmail.com),
Inita (i.upm...@inbox.lv),
Māris M. (anddu...@delfi.lv).

Portāls DELFI sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanu. Portāls neuzņemas atbildību, ja uzvarētāja notrādītais e-pasts nedarbojas vai uzvarētājs nav laikus izlasījis e-pasta vēstuli un nokavējis filmas seansu.

Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Pirmizrādē savu klātbūtni apstiprinājusi teju visa filmas radošā grupa, tai skaitā no Japānas ieradīsies galvenās lomas atveidotāja, slavenā japāņu aktrise Kaori Momoi, Lietuvā populārais aktieris un komponists Andrius Mamontovas un arī citi aktieri.

Uz pirmizrādi tiek aicināts ikviens kino skatītājs, biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Parex Plaza" kasēs. Informējam, ka pieejamo biļešu skaits ir ierobežots.

Biļetes uz regulārajiem seansiem, kas sāksies no 17. septembra kino "Rīga" un "Parex Plaza", jau ir pārdošanā. Filma tiks demonstrēta ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Filma "Amaya" veidota, sadarbojoties kinoproducentu kompānijai "Krukfilms" (Latvija) ar kino studiju "October Pictures" (Honkonga). Filma tapusi, pateicoties privātiem investoriem no Latvijas un Lietuvas, kā arī Nacionālā kino centra atbalstam.

Konkursa atbildes:

1. Kurā no pieminētajām krievu režisoru filmām filmējusies filmas "Amaya" galvenās lomas atveidotāja japāņu aktrise Kaori Momoi?
Aleksandra Sokurova filmā "Saule"

2. Filmas "Amaya" pirmā filmēšanas diena 2009.gadā bija...
11. Novembris, Lāčplēša diena

3. Māris Martinsons 1989. gadā Latvijas Valsts Konservatoriju pabeidza kā...
dramatiskā teātra režisors

4. Filma "Amaya" tika nofilmēta ...
12 ar pusi dienās

5 Kurai dziesmai režisors Māris Martinsons filmējis klipu?
Šis ir mans auto

6. Filmas "Amaya" operators ir...
Gints Bērziņš

7. Kura no zināmām latviešu aktrisēm ir filmējusies filmā "Amaya"?
Kristīne Nevarauska

8. Filma "Amaya" uzņemta 2009. gadā...
Honkongā

9. Māris Martinsons ar savu iepriekšējo filmu starptautisku atzinību guva
Šanhajas kinofestivālā

10. Māra Martinsona iepriekšējās filmas nosaukums ir
Nevajadzīgie ļaudis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!