Foto: Publicitātes attēli
Portāls "Delfi" sadarbībā ar filmas "Dancis pa trim" veidotājiem aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt filmu.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās līdz 21. martam (10:00), kad izlozējām trīs uzvarētājus, kuriem balvā filmas veidotāji dāvās iespēju apmeklēt filmu (katram uzvarētājam ielūgums divām personām uz filmas seansu kinoteātrī "Rīga").

Konkursā balvas laimēja:

Aija (aija.sm...@gmail.com),
Ģirts (girts.ik...@inbox.lv),
Austra (ali...3@inbox.lv).

Paldies visiem, kuri piedalījās konkursā! "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanas kārtību.

Kā ziņots, Arvīda Krieva spēlfilma tiek izrādīta Kino "Rīga", "Cinamon", Kino "Rio" Ventspilī, Kino "Balle" Liepājā, Kino "Lora" Siguldā, Kino "Gaisma" Valmierā un Kino "80" Smiltenē. Martā filmu izrādīs arī kultūras namos visā Latvijā, savukārt no aprīļa sākuma tā tiks demonstrēta latviešu kultūras biedrībām desmit izrādīšanas vietās Lielbritānijā.

"Dancis pa trim" ir filma par jaunu cilvēku mīlestību, mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā. Filmas centrā - latviešu ģenerāļa Kureļa kareivju traģēdija.

Filmas ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim. Galvenajās lomās – Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Freimanis, Jānis Vingris.

Konkursa atbildes:

1. Kurā gadā no 16. līdz 19. martam abas Latviešu leģiona divīzijas pirmo reizi cīnījās kopā kaujā, kura beidzās ar uzvaru pār ievērojami pārāko pretinieku?
1944.

2. Kurā gadā Latvijā 16. martu pirmo reizi atzīmēja kā Leģiona karavīru piemiņas dienu?
1990.

3. Kāds bija nacionālās pretošanās kustību mērķis vācu okupācijas laikā?
neatkarīgas Latvijas valsts atjaunošana

4. kurš bija 1943. gadā nodibinātās Latvijas Centrālās Padomes vadītājs?
Konstantīns Čakste

5. Kas bija kureliešu idejiskais vadītājs?
kapteinis Kristaps Upelnieks

6. Cik bija to drosmīgo, ievērojamo kultūras un sabiedrisko darbinieku, kas parakstīja Latvijas Centrālās Padomes Memorandu Rietumu sabiedroto valdībām?
189

7. Kurā pagastā ir izveidots leitnanta Rubeņa bataljona muzejs?
Ugālē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!