Foto: Publicitātes foto
Kinoteātrī "Rīga" 1. aprīlī pulksten 18:30 notiks režisora Anda Miziša jaunās dokumentālās filmas Jaguāra kakts pirmizrāde. Portāls "Delfi" sadarbībā ar Vides Filmu studiju aicināja piedalīties konkursā un noskatīties filmu.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās no 22. līdz 29.martam (12:00). Konkursam noslēdzoties, izlozē noskaidrojām trīs uzvarētājus, kuri saņems biļetes divām personām uz filmu.

Biļetes uz filmu laimēja:
Liene (liene...tere@yahoo.co.uk),
Ilze (ilze_...snite@inbox.lv),
Anita (ann...6@inbox.lv).

Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājāmm, lai informētu par balvu saņemšanu. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Filma "Jaguāra kakts" ir stāsts par kristīgo misiju Rinkonu del Tigre (tulkojumā "Jaguāra kakts") Bolīvijas mūža mežos, kuru 1946. gadā dibināja vienpadsmit Brazīlijas latvieši baptisti no leģendārās Palmas kolonijas. Misijas mērķis bija izvilināt no mūža mežiem Bolīvijas pēdējos "nepieradinātos" iezemiešus – kareivīgās ajoru cilts indiāņus, lai tos kristītu un integrētu civilizētajā sabiedrībā. Taču liekas, ka pēc sešdesmit pašaizliedzīga darba gadiem visai naidīgā vidē kaut kas ajoru civilizēšanas misijā ir fundamentāli nobrucis. Pieradināti dzīvot misijas mātišķajā paspārnē, ajori, šķiet, nevēlas nedz mācīties uzturēt sevi pašiem ar godīgu darbu, nedz arī atgriezties pie tradicionālā dzīves veida džungļos.

Foto: Publicitātes foto
No 2. aprīļa dokumentālā filma Jaguāra kakts iekļauta kinoteātra "Rīga" repertuārā. Filmas seansus papildina fotoizstāde kinoteātra foajē – unikālas un senas fotogrāfijas no latviešu kolonijas Vārpa un Rinkonas misijas arhīviem, kas kontrastē ar krāsainajiem filmēšanas grupas ceļojuma iespaidiem 21.gadsimtā.

Konkursa atbildes:

1. Ajoru sievas vij diegus somu izgatavošanai no
savvaļas ananasiem.

2. Ajoru indiāņu iecienīts medījums pusdienām ir
bruņurupucis.

3. Ajoru indiāņi uzskatīja, ka Dievs iemiesojies
pūcē.

4. Ajoru indiāņu iekārota trofeja no latviešu misionāriem bija
blonds skalps.

5. Pirmie misionāri ajoru valodu apguva no
ajoru gūstekņa.

6. Pirmo reizi ieraugot lidmašīnu, ajori nosauca to par
lielo putnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!