Foto: LETA
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" kopīgi rīkotais konkurss par par jauno Latvijas Radio kora un režisora Viestura Kairiša kopīgi veidoto muzikālo uzvedumu "Hotelis Atlantīda" ar Artūra Maskata mūziku un Aleksandra Čaka dzeju.

Konkurss norisinājās no 12. līdz 17. aprīlim, plkst.12:00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti divi uzvarētāji, no kuriem viens saņems ielūgumu divām personām uz izrādi 18. aprīlī, bet otrs 19. aprīlī. Ar uzvarētājiem par balvas saņemšanas kārtību sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāji:

18. aprīlī uz koncertu dosies:
Aija - aijaansone@……..lv

19. aprīlī uz koncertu dosies:
Ligita Ligita.Asme@……...lv

Iestudējuma režisors ir Viesturs Kairišs, scenogrāfe Ieva Jurjāne, izrādes muzikālais vadītājs Sigvards Kļava. Izrādē "Hotelis Atlantīda" skanēs īpaši šim iestudējumam tapušas kompozīcijas ar Aleksandra Čaka vārdiem. Uz skatuves darbosies Latvijas Radio koris un kora solisti, vijolnieks Indulis Cintiņš, pianists Aldis Liepiņš, kontrabasists Jānis Stafeckis un perkusionists Ivo Krūskops.

Izrāde "Hotelis Atlantīda" būs Radio kora un Artura Maskata otrā sastapšanās skatuviskā iestudējumā kopš 2003. gada novembra, kad ar panākumiem uz Dailes teātra skatuves tika uzvesta izrāde "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts" ar Artura Maskata mūziku un Ojāra Vācieša dzeju.

Biļetes uz muzikālo izrādi, kas Spīķeros notiks 18.; 19. un 20. aprīlī, nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un Spīķeru koncertzālē stundu pirms koncerta.

Pareizās atbildes:

1. Kurš pazīstams aktieris iedziedāja Artura Maskata dziesmas ar Čaka vārdiem pirms aptuveni 20 gadiem?
Ivars Kalniņš.

2. Ar kuru teātri saistīts iepriekšējais Radio kora un Artura Maskata kopprojekts "Vācietis. Novembris. Klavierokncerts"?

Dailes teātris

3. Ar kuru latviešu dziedātāju pagājušajā gadā Latvijas Radio koris pirmatskaņoja Artura Maskata kompozīciju "Vesna" ("Pavasaris")?

Aleksandrs Antoņenko

4. Latvijas Radio koris pagājušajā gadā pirmatskaņoja Artura Maskata "Mīlas valšus". Kura autora dzeja tika izmantota šajās kompozīcijās?:
Imanta Ziedoņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!