Foto: Publicitātes attēli
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" kopīgi rīkotais konkurss par festivālu "Vīnes klasika", kura uzvarētāji varēs apmeklēt festivāla atklāšanas koncertu 7. februārī Lielajā ģildē.

Konkurss norisinājās no 31. janvāra līdz 6. februārim plkst.12:00, kad tikaapkopotas pareizās atbildes un izlozēti divi uzvarētāji, kuri katrs saņemsielūgumu divām personām uz festivāla atklāšanas koncertu. Ar uzvarētājiem pakonkursā norādīto epastu par balvas saņemšanas kārtību sazināsies portāla"Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāji:

Jelena Stankovska stankov@…….lv

Nadezda nadezda258@……...lv

Jau ziņots, ka festivāls "Vīnes klasika" šogad norisināsies no 7.līdz 17. februārim, akcentējot klasicisma ģēniju radīto mūziku.

Atklāšanas pasākumā izskanēs "Bēthovena trīskāršais koncerts" kā arīFranča Šūberta mūzika.

Koncertā piedalīsies Sergejs Dogadins, vijole (Krievija), Kristīne Blaumane,čells, Gils Šohats, klavieres (Izraēla), Liepājas simfoniskais orķestris undiriģents Modests Pitrens.

Biļetes uz "Vīnes klasikas" koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Pareizās atbildes:

1. Festivālā "Vīnes klasika" 16. februārī Mazajā ģildēnotiks koncerts "Vīnes kamermūzikas pērles", kurā klarnetists EgīlsŠēfers ar Spīķeru kvartetu atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta Koncertuklarnetei. Mocarts to veltīja:
Vīnes galma orķestra klarnetistamAntonam Štadleram.

2. Šī gada festivālā "Vīnes klasika" triumfēs Ludviga vanBēthovena mūzika. Ģeniālais komponists ir teicis: "Kas manu mūziku gribsaprast, tam......:
"jāatbrīvojas no visa posta, ar kocilvēki klimst apkārt."

3. Festivāla atklāšanas koncertā 7. februārī Lielajā ģildē spēlēsjaunais un talantīgais krievu vijolnieks Sergejs Dogadins no Sanktpēterburgas,kurš savos 23 gados ir jau…..
9 starptautisku konkursu laureāts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!