Foto: F64
Rīgas Grāmatu svētku rīkotāji - Grāmatizdevēju asociācija un portāls "Delfi" aicināja piedalīties konkursā, kurā varēja tikt pie lieliskām balvām no mūsu grāmatu apgādiem.

Rīgas Grāmatu svētki notiek Rīgas Kongresu namā 5., 6. un 7. novembrī. Šāgada Grāmatu svētkos rakstnieki ir arī lasītāji – jo lasīs Jūsu atsūtītās vēstules un atbildēs uz tām.

Konkursā varēja atsūtīt jautājumus sešiem rakstniekiem - Ingai Žoludei, Paulam Bankovskim, Annai Rancānei, Ilzei Jansonei, Jurim Zvirgzdiņam un Andrim Grūtupam.

Konkursa galveno balvu - "Fotocentra" izdoto krāšņo, fotogrāfijām un interesantiem faktiem bagāto albumu "Cilvēks un viņa Dziesmusvētki" ieguvusi Inga (ingo...@inbox.lv) par iesūtītajiem nopietnajiem jautātājumiem.

Ingas jautājumi: Es gribu uzzināt kā notiek grāmatas tapšana no brīža, kad autors ar izdruku padusē vai zibatmiņu kabatā sāk ceļot pie potenciālajiem izdevējiem. Vēl man liekas, ka grāmatas galīgajam izskatam ir ļoti liela nozīme. Kurš izlemj cik liela tā būs, piem. A4 vai A5 vai kādā citā formātā, cik biezas lapas un vāks, attēli, fotogrāfijas? Vai maz pats autors šai procesā piedalās, ja viņam nav personiskā finansējuma, vai viņš var izvēlēties mākslinieku ar ko sadarboties. Vai viņam pašam ļauj izvēlēties un piedalīties pie vāka izstrādes? Es parasti grāmatas veikalā pirmām kārtām izvēlos pēc vizuālā noformējuma, ja vien man nav padomā kāds īpašs darbs vai autors. Vai Latvijā arī ir izplatīts kā filmās rāda, ka rakstniekam ir līgumi ar izdevniecībām par vēl nesarakstītiem darbiem, kas reizēm var būt klupšanas akmeņi un nesaskaņu cēloņi?

Portāls "Delfi" informēs uzvarētāju, kā un kur saņemama balva.

Vairāk par Grāmatu svētkiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!