Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Latvijas Koncertiem" aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt XVI Starptautiskā senās mūzikas festivāla atklāšanas koncertu 7.jūlijā 20:00 Spīķeru koncertzāles pagalmā.

Senās mūzikas festivāls šogad norisināsies no 7. līdz 10.jūlijam Rīgā un Rundālē. Ar festivāla programmu var iepazīties Delfi afišā un festivāla mājas lapā.

Festivāla atklāšanas pasākumā klausītājiem būs iespēja novērtēt vokālās grupas "Cosmos" dziedātāju, renesanses instrumentālās mūzikas lietpratēju un režisora Vara Klausītāja versiju par Burkarda Valdisa dziesmu spēli "Pazudušais dēls", kas pirmo reizi tika uzvesta 1527. gadā Rīgas Sv. Pētera baznīcā par prieku un pamācīšanu rīdziniekiem.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās no 9. līdz 14. jūnijam (12:00). Noslēdzoties konkursam, izlozē noskaidrojām divus uzvarētājus, kuriem "Latvijas Koncerti" dāvās pa ielūgumam divām personām uz festivāla atklāšanas koncertu.

Konkursā ielūgumus laimēja:

Rita K. (rita_kaul...@inbox.lv),
Baiba (Baiba_So...@delfi.lv).

Paldies visiem, kas piedalījās konkursā! Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemsanas kārtību.

Konkursa atbildes:

1. Dziesmu spēles "Pazudušais dēls" autors Burkards Valdiss bija:
franciskāņu klostera mūks.

2. Burkards Valdiss pavadīja Latvijas teritorijā:
16 gadus.

3. Uzveduma režisors Varis Klausītājs ir pazīstams arī kā
Planetārais eksperts Karaliskajā improvizācijas teātrī.

4. Spīķeru koncertzāles producents ir "Cosmos" dalībnieks …
Andris Sējāns.

5. Burkarda "Līdzības par pazudušo dēlu" tekstā paredzētas īpašas vietas…
mūzikas numuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!