Foto: Reuters/Scanpix

Losandželosā šī gada 11. februārī mirusi amerikāņu dziedātāja un aktrise Vitnija Hjūstone.

Policija pazīstamo dziedātāju atradusi mirušu viesnīcā "Beverly Hilton", kur viņa bija apmetusies. Dziedātājas nāve konstatēta ap plkst.15:55 pēc vietējā laika.

Dziedātāja Losandželosā bija ieradusies, lai piedalītos ikgadējā "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijā, kas notiks 12. februārī.

Hjūstones nāves cēlonis pagaidām nav zināms, taču policija noliedz jebkādu vardarbīgu iemeslu.

Jau daudzus gadus iepriekš tika rakstīts, ka dziedātāja pārmērīgi aizrāvusies ar narkotikām un alkoholu, kas sagrāva gan viņas veselību, gan karjeru.


Sākotnējā informācija liecina, ka dziedātāju bez samaņas atradis viņas miesassargs. Viesnīcā nekavējoties ieradušies ārsti, taču pēc aptuveni pusstundu ilgiem mēģinājumiem atgriezt dziedātāju pie samaņas, konstatēta dziedātājas nāve. Vēlāk kļuvis zināms, ka Hjūstone bijusi mirusi jau aptuveni četras stundas pirms ārstu ierašanās

Vitnija Hjūstone ir viena no visu laiku veiksmīgākajām soul un popmūzikas dziedātājām. Viņas slavenāko hītu vidū ir tādas dziesmas kā "I Will Always Love You", " Saving All My Love For You", "My Love Is Your Love" un daudzas citas.

1992. gadā Hjūstone nofilmējās galvenajā lomā filmā "The Bodyguard" ("Miesassargs"), vēlākajos gados sekoja lomas filmās "Waiting to Exhale", "The Preacher's Wife", bet 2012. gadā uz ekrāniem nonāks pēdējā Hjustones filma "Sparkle", kas ir 1976. gada tāda paša nosaukuma filmas rimeiks.

Vitnija Hjūstone ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā kā visu laiku apbalvotākā dziedātāja. Savas karjeras laikā viņa saņēmusi sešas "Grammy" balvas, 30 "Billboard" mūzikas balvas, 22 Amerikas mūzikas balvas un daudzus citus apbalvojumus. Kopš septiņdesmito gadu beigām, kad dziedātāja uzsāka savu karjeru līdz 2010. gadam viņa kopumā saņēmusi 415 dažādas balvas.

Hjūstone bija arī viena no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām dziedātājām. Viņas ieraksti pārdoti vairāk nekā 170 miljonos kopiju.

Vitnija Hjūstone dzimusi 1963. gadā Ņūdžersijā, viņas māte ir gospeļmūzikas dziedātāja Sisija Hjūstone, viņas māsīcas ir pazīstamās dziedātājas Dionne Vorvika un Dī Dī Vorvika, bet krustmāte – leģendārā Āreta Franklina.

No 1992. līdz 2007.gadam Hjūstone bija precējusies ar dziedātāju Bobiju Braunu. Laulībā dzimusi meita Bobija Kristīna, kurai šobrīd ir 18 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!