Lielbritānijas Nacionālais fonds vēstures un dabas pieminekļu aizsardzībai ceturtdien paziņojis, ka varētu iegādāties ierakstu studiju "Abbey Road", kurā grupa "The Beatles" ierakstījusi lielāko daļu savu albumu.

Kā vēstīts iepriekš, studiju pārdod ierakstu kompānija EMI, lai samazinātu savus parādus. Tomēr lēmums izraisījis skaļus protestus, jo daudzi baidās, ka, nonākot privātpersonu rokās, vēsturiskā studija varētu tikt iznīcināta.

Lielbritānijas Nacionālais fonds ceturtdien paziņojis, ka varētu iegādāties studiju, lai to paglābtu, taču pirms lēmuma izdarīšanas no sākuma nepieciešamas noskaidrot sabiedrisko domu. Fonda pārstāvis pavēstījis, ka liels cilvēku skaits jau paudis atbalstu šai idejai.

"Bieži negadās, ka sabiedrība spontāni ierosina, ka mums vajadzētu iegūt savā īpašumā kādu slavenu ēku," sacīja fonda pārstāvis. "Tomēr šķiet, ierakstu studija "Abbey Road" ir ļoti tuva tautas sirdij - tāpēc mēs iztaujāsim cilvēkus, lai saprastu, vai kampaņa ir vēlama un īstenojama."

Grupa "The Beatles" izmantoja šo studiju savu albumu ierakstīšanai sešdesmitajos gados, ieskaitot 1969.gada albumu "Abbey Road", uz kura vāka attēlots slavenais Liverpūles četrinieks, šķērsojot gājēju pārēju pie studijas. Studiju izmantoja arī tādas grupas kā "Pink Floyd", kas tur ierakstīja savu albumu "Dark Side of the Moon", "Radiohead", "Manic Street Preachers", "Travis" un "Blur".

Nacionālajam fondam jau ir saistība ar Liverpūles četrinieku, jo tam pieder sera Pola Makartnija un Džona Lenona bērnības mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!