Foto: RIA Novosti/Scanpix
Gatavojoties 2011. gada tautas skaitīšanai, kas tiks uzsākta 1.martā, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) aicina ikvienu interesentu piedalīties dziesmu konkursā "2011.gada tautas skaitīšanas dziesma".

Konkursa mērķis ir iegūt oriģinālu un uzrunājošu dziesmu, kas aicinātu ikvienu piedalīties šajā Latvijas valstij tik nozīmīgajā projektā.

Visi interesenti līdz 31. janvārim var iesūtīt dziesmu mp3 formātā (līdz 3 min.), bet dziesmas vārdus Microsoft Word dokumenta formātā uz e-pasta adresi konkurss@tautasskaitisana.lv. Konkursa uzvarētājam balvā 100 lati.

Konkursam iesniegto darbu vērtēšanā tiks ņemti vērā sekojoši kritēriji: dziesmas atbilstība 2011. gada tautas skaitīšanas himnai, asprātība un uzdrīkstēšanās, kā arī dziesmas kvalitāte. Iesūtītos darbus izvērtēs speciāli izveidota žūrija, kuras sastāvā būs Centrālās statistikas pārvaldes, "Alpha Baltic", kā arī mūzikas industrijas pārstāvji.

Konkursa nolikums un sīkāka informācija mājas lapā www.tautasskaitisana.lv.
CSP Sociālās statistikas departamenta direktora vietnieks Pēteris Veģis norāda: "Lai piedalītos konkursā nav nepieciešamas īpašas profesionālas iemaņas, nepieciešama ir vien uzdrīkstēšanās un radošs domas lidojums. Konkurss ir arī lieliska iespēja visai Latvijai parādīt gan savu talantu, gan varēšanu. Tautas skaitīšana ir valsts desmitgades notikums, līdz ar to konkursa uzvarētājam tiks pievērsta visa Latvijas uzmanība."

Portāls "Delfi" atgādina, ka aicinājums sacerēt dziesmas sociālai kampaņai nav svešs Latvijas skaņražiem. Piemēram, patriotisko dziesmu konkurss "Mēs mīlam šo valsti", ko 2002. gadā rīkoja Tautas partija. Toreiz uzvaru guva grupa "Tranzīts", kura balvā saņēma 3000 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!